L’empresa de valorització de residus Containers del Berguedà ha adquirit una parcel·la al polígon Pla de Manyanes de Cabrianes, Sallent. Es tracta d’un terreny d’11.500 m2 que és molt a prop de l’actual Planta de Sallent, al polígon Berenguer I.

L’empresa, que també té instal·lacions al polígon La Valldan, a Berga, va fer l’adquisició de la parcel·la el darrer trimestre de l’any passat, explica Josep Freixa, administrador general. «La idea és tenir una planta nova de reciclatge a tocar de la C-25 i la C-16, perquè és un emplaçament estratègic per a l’empresa i seria la Planta Sallent II per poder desdoblar l’activitat», afegeix Freixa.

La previsió era començar la construcció aquest trimestre, però estan pendents dels permisos per poder iniciar les obres i també del projecte. Freixa diu que «comptem poder fer el moviment de terres aviat, i iniciar la construcció de cara al segon semestre d’aquest any».

Containers del Berguedà és present a Sallent des del març del 2012, al polígon Illa Sud, al peu de la C-16, i posteriorment es va traslladar a l’actual Planta de Sallent, que es va inaugurar el setembre del 2014.