El Govern ha autoritzat el Departament d’Empresa i Treball a crear la Línia de Projectes Extraordinaris, a través d’Avançsa, l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya. Es tracta d’una nova línia de finançament que comptarà amb una dotació inicial de 9,5 milions d’euros i que té per objectiu impulsar projectes estratègics de país rellevants en termes d’innovació, creació d’ocupació i foment del reequilibri territorial. Els projectes hauran de complir requisits com un alt impacte en creació d’ocupació de qualitat, un fort component d’investigació i recerca, un alt impacte territorial, un fort reconeixement institucional internacional o un impacte notable sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els instruments financers associats a aquesta línia seran els préstecs ordinaris garantits, els préstecs ordinaris amb coinversió, els préstecs participatius amb coinversió o l’entrada en el capital.

Avançsa també disposa d’altres dues línies de finançament: les Línies Innova, destinades a donar un suport financer a projectes empresarials innovadors en fase de creixement, i la Línia FomentCoop, adreçada a fomentar el cooperativisme i a millorar la competitivitat de projectes empresarials que activin una emprenedoria col·lectiva.