La pandèmia va canviar substancialment els nostres hàbits i preferències a l’hora de comprar habitatge. A principis d’aquest any, però, un informe de pisos.com confirmava que la demanda d’habitatge estava tornant a les zones perifèriques de les principals ciutats, com ara Madrid i Barcelona, i deixava enrere l’èxode urbà impulsat per la COVID-19 i els confinaments més estrictes. 

Ara els compradors cerquen un habitatge més proper al seu lloc de treball, perquè malgrat que el teletreball ha arribat per quedar-se, la relaxació de les restriccions ha permès la tornada a l’activitat presencial. I la major part de les empreses l’han recuperat. Només una dada del primer trimestre de l’any 2022: segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 5,85% de les persones assalariades deien treballar des de casa la meitat de la setmana i un 4% ho feien de forma ocasional.

Per tant, és normal que, novament, la tendència sigui la de buscar un pis o casa a prop de les grans ciutats. Això no vol dir que els criteris de recerca d’habitatge hagin canviat i no es tinguin en compte altres factors, com ara la disponibilitat de terrassa, jardí o piscina, opcions que durant la pandèmia van marcar la qualitat - o millor dit, el grau de lleugeresa - del confinament.

Pisos amb terrassa, jardí i piscina a la perifèria de Barcelona

Un dels factors clau per a les famílies torna a ser la ubicació de l’habitatge. Volen viure a prop dels seus centres de treball però, al mateix temps, volen la tranquil·litat de la perifèria i un preu més ajustat. Catalunya és la tercera comunitat autònoma més cara per comprar un habitatge, només per darrere de Balears i Madrid. Barcelona és una ciutat amb els preus habitualment elevats, tant per comprar com per llogar, la qual cosa dificulta enormement l’accés a l’habitatge. Això fa que per a moltes famílies la solució sigui sortir a cercar pis a la perifèria.

Això inclou altres localitats del Barcelonès com l’Hospitalet de Llobregat i Badalona; el Baix Llobregat (Cornellà, Sant Feliu o Sant Boi); el Maresme (el Masnou, Premià de Mar o Mataró); el Vallès Oriental (Granollers o Mollet del Vallès) o el Vallès Occidental (Sant Cugat, Cerdanyola o Sabadell).

Cedida / Pisos.com

Tots aquests municipis formen part del que s’anomena ‘àrees amb mercat d’habitatge tens’, degut als seus preus. Però és cert que s’hi poden trobar oportunitats més interessants que no pas a Barcelona ciutat. Parlem, és clar, de més metres quadrats o de la possibilitat de comptar amb terrassa, jardí, piscina pròpia o comunitària, elements que contribueixen a guanyar qualitat de vida. 

L’equilibri entre ubicació, preu i serveis

Trobar un pis a Barcelona que s’adapti a les noves necessitats dels compradors i que s’ajusti a la seva butxaca és certament una feina complexa. En canvi, és més fàcil localitzar una casa amb més metres quadrats i jardí per un preu similar en ciutats de la perifèria, com ara Castelldefels, Mollet del Vallès o Rubí

L’equilibri no és senzill, però val a dir que aquestes ciutats ofereixen més oportunitats en tots els sentits. Deixant de banda el preu, les ubicacions solen ser compatibles amb el transport públic i les principals vies de comunicació per anar a la feina i hi ha un bon nombre de supermercats, centres comercials; hospitals, centres mèdics i ambulatoris, a més de centres educatius de prestigi, tant en l’àmbit públic com privat.

Pisos.com és el portal on trobar la casa o el pis ideal Cedida / Pisos.com

Trobar el pis o la casa que busques et resultarà molt fàcil a través de pisos.com, on pots fer cerques per comarca o província i emprar els filtres per trobar directament pisos o cases amb piscina, terrassa o jardí.