El 34% dels inversors que disposen d'un assessor tenen la intenció d'invertir en criptoactius a banda dels negocis que gestionen amb el seu expert, segons una enquesta de WisdomTree que revela que el 90% dels assessors financers espanyols han parlat amb els seus clients sobre fer inversions en criptomonedes.

Les xifres mostren el gran interès dels inversors per actius com bitcoi, ethereum, cardano o shiba, un mercat que ha vist com moltes mirades s'hi fixen per la forta pujada dels preus que han experimentat durant el darrer any les criptos més conegudes.

El fet que no hi hagi una regulació reglada de les criptomonedes i el risc que això comporta per als assessors financers i els seus clients no s'està percebent com l'obstacle més gran a l'hora de realitzar assignacions de cartera en criptoactius.

El 46% dels assessors financers espanyols han assenyalat, en canvi, el principal motiu que els frena per entrar-hi a nivell professional: la volatilitat d'aquest tipus d'actius. També al·leguen la manca d'entitats regulades que proporcionin accés a aquest tipus de monedes virtuals (motiu destacat pel 34% dels enquestats) i la falta de regulació (pel 26%).

D'altra banda, el 42% dels assessors espanyols creuen que poden utilitzar els criptoactius per diversificar les carteres, mentre que el 18% creu que poden ser utilitzats per generar rendibilitats a llarg termini.

El 34% d'aquests professionals a nivell europeu considera que l'assignació adequada se situa entre l'1% i el 2%.

"Si els clients estan disposats a invertir en aquests actius al marge de la relació amb els seus assessors, el millor que pot fer un assessor és posar-se al dia amb aquesta nova classe d'actius i guiar-los en el viatge amb les criptodivises, ja que això minimitzarà el risc de capital", ha destacat el responsable dʻactius digitals de WisdomTree per a Europa, Jason Guthrie.