Segueix-nos a les xarxes socials:

Previsió del temps

El santuari de Queralt acumula 84,5 l/m2 de pluja aquest dijous

Arrenca un canvi de temps que alleujarà les nits de calor dels últims dies, però a canvi ens esperen tres jornades de precipitacions

El santuari de Queralt acumula 84,5 l/m2 de pluja aquest dijousMeteocat

Plou sobre mullat aquesta tarda. Els ruixats han tornat a aparèixer al Bages, però sobretot al Berguedà, on al Santuari de Queralt continuen acumulant aigua i ja superen els 84,5 litres/m2, (uns 54 caiguts al matí i els altres 30 a la tarda),segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). A Solsona, a 2/4 de 7, ja s'hi havien registrat 30,5 l/m2; a Castellnou de Bages, 31,8 l/m2; i a Manresa, 15,6 l/m2.

Aquest dijous ha arribat un canvi de temps que posarà punt i final a la xafogor. Encetem tres dies de pluges i les temperatures han d'anar a la baixa des d'avui i fins dissabte. Així ho afirma el Servei Meteorològic. Les nits tropicals dels últims dies (amb temperatures superiors als 25 graus) estan donant precipitacions de diversa intensitat i hi ha activada una alerta per pluja a pràcticament totes les comarques catalanes. Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del pla INUNCAT per la previsió de precipitacions intenses a molts punts del literal català i recomana a la ciutadania extremar la prudència en la mobilitat i allunyar-se de zones inundables com torrents.

Més d'una cinquantena d'avisos aquesta nit

Els Bombers de la Generalitat han rebut 54 avisos per incidències relacionades amb les pluges entre les 10 de la nit d'ahir i les 7 del matí d'aquest dijous. La majoria van ser per inundacions i arbres caiguts. Aquestes es van registrar principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona, sobretot al Vallès Occidental i el Baix Llobregat. En aquesta última comarca en destaca la caiguda de part del sostre d'un supermercat del polígon de Can Margarit de Sant Esteve Sesrovires a causa de la pluja.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat acumulacions abundants al litoral de la Selva i nord del Maresme, destacant els 120 litres de Malgrat de Mar, o els 56,6 litres de Fogars de La Selva. Les pluges també han provocat acumulacions d'aigua a les comarques del Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa.

La precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada i localment anirà acompanyada de tempesta i calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació minses o poc abundants en general. A les zones avisades la precipitació podrà ser forta i acumular quantitats abundants.

La temperatura serà semblant a la de dimecres, amb les màximes entre els 20 i els 30 ºC. Aquest dimecres, a Sant Salvador de Guardiola s’ha arribat als 33ºC, un dels registres més alts detectats per la xarxa del Meteocat.

Prem per veure més contingut per a tu