Catalunya escull el proper 14 de febrer un nou Parlament en unes eleccions catalanes que es presenten molt ajustades i marcades per la covid-19. A més, tindran una peculiaritat: tots els partits presenten un cap de cartell diferent al dels darrers comicis. Moltes de les cares noves, però que el lector segurament té ben vistes.

La campanya electoral va començar el passat 29 de gener i finalitzarà el divendres, dia 12 de febrer, dos dies abans de la celebració de les eleccions. A causa de la pandèmia, molts col·legis electorals habituals no estaran oberts, en aquest altre article es pot consultar quins canvien d'ubicació. I en aquest altre et parlem dels polítics de la Catalunya Central que figuren a les llistes del 14-F.

Laura Borràs (JxCAT)

Va ser diputada del Parlament, consellera de cultura i ara, portaveu del partit al Congrés. En les últimes eleccions catalanes, el partit estava encapçalat per Carles Puigdemont. En aquestes es va posicionar com a partit guanyador amb majoria absoluta. Laura Borràs és l'encarregada de representar a JxCAT. També va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes i també va ser diputada del Parlament de Catalunya. Va ser nomenada diputada de cultura durant el govern de Quim Torra.

Pere Aragonès (ERC)

Actual vicepresident de la Generalitat i president en funcions. Oriol Junqueras va ser el cap de llista del partit en les passades eleccions. L'exvicepresident va nomenar a Marta Rovira com a candidat a presidir la Generalitat després del 21-D. Pere Aragonès també és conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, coordinador nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, diputat del Parlament i regidor de l'Ajuntament de Pineda de Mar

Salvador Illa (PSC)

Exministre de Sanitat i va ser director del Departament de Justícia. Salvador Illa revela a Miquel Iceta després de quedar per darrere d'ERC i Junts per Catalunya en les últimes eleccions. També va ser alcalde i regidor de La Roca del Vallès i, actualment, és secretari de l'organització del PSC.

Jéssica Alibach (Comú-Podem)

Diputada del Parlament, coordinadora i presidenta del grup parlamentari. Fins aleshores el diputat del Congrés Xavier Domènech havia estat diputat en el Congrés, queda revelat per Jéssica Alibach. La periodista i activista compta amb el suport de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Dolors Sabater (CUP)

Exalcaldessa de Badalona i regidora de l'Ajuntament de Barcelona. El representant de CUP de les últimes eleccions va ser Carles Riera, activista d'Endavat-Osa. És la segona dona alcaldessa de Badalona després de Maite Arqué, i va ser escollida alcaldessa en substitució de Xavier Garcia Albiol.

Alejandro Fernández (PPC)

President provincial del Partit Popular de Tarragona i regidor de l'Ajuntament de Tarragona. Xavier Garcia Albiol va ser el representant el PP català en les eleccions del 2017. Alejandro Fernández diputat en les Corts Catalanes de Tarragona, diputat del Parlament de Catalunya i portaveu del Grup Popular en el Parlament de Catalunya.

Àngeles Chacón (PDeCAT)

Exconsellera d'Empresa i Coneixement i va ser la directora general d'Indústria. També és regidora de l'Ajuntament d'igualada

Carlos Carrizosa (Cs)

Diputat del Parlament de Catalunya i portaveu adjunt de C's al Parlament. Inés Arrimades com a líder del partit en les eleccions passades, en aquestes Carlos Carrizosa passa a ser un dels principals membres de l'oposició.

Ignacio Garriga (Vox)

Portaveu adjunt del Congrés de Vox i va ser diputat del Congrés de Barcelona. Va escollit com a representant de Vox a Catalunya a les eleccions del 28 d'abril del 2019. Va ser membre del Partit Popular fins als 201.