El cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha criticat aquest dissabte els "privilegis sense sentit" dels diputats del Congrés i n'ha demanat la retirada. Segons Bosch, ningú entén que cobrin 3.000 euros anuals en taxis o que hagin de viatjar en classe 'business' per desplaçar-se. Tal com ja va fer al debat de TV3, Bosch s'ha reafirmat en què els sous a la Cambra Baixa varien des dels 4.000 euros mensuals fins els 15.000 en el cas del president del Congrés. "Aquest document és públic i es pot consultar a través de la pàgina web del Congrés", ha assegurat. Tot i que el candidat republicà s'ha mostrat partidari d'un sou "digne" per als diputats, ha reclamat la supressió dels "privilegis".

Malgrat que en el debat de TV3 tant Josep Antoni Duran i Lleida com Carme Chacón i Jorge Fernández van negar que cap diputat del Congrés arribés a ingressar una xifra de 15.000 euros mensuals, aquest divendres Bosch ho ha tornat a assegurar aportant com a prova un document imprès de la pàgina web del Congrés. El cap de llista republicà ha incidit en "l'ètica" necessària en l'actuació dels diputats. Per això ha insistit en què ell viatjarà en classe turista, com ja fa Joan Tardà, el número 2 de la candidatura independentista. "És possible fer-ho", ha apuntat, tot i que a TV3, Duran i Lleida va afirmar que "mai" ha vist un diputat d'ERC agafar un vol en classe turista.

Pel que fa al debat amb la resta de candidats catalans que es va emetre aquest passat divendres a TV3, Bosch s'ha mostrat satisfet perquè va quedar "molt clar" que l'opció que representen els independentistes és la més "valenta" per aconseguir un país millor. Segons el cap de llista republicà, "les altres opcions aposten per la continuïtat del model actual" i, en canvi, la coalició entre ERC i Reagrupament vol despertar del "malson" que han estat els darrers 30 anys.