El líder del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha entonat el 'mea culpa' i ha admès que el PSC ha comès "errors". En un míting des de Girona juntament amb la ministra de Defensa i cap de llista per Barcelona, Carme Chacón, Nadal ha afirmat: "És possible que hàgim comès alguns errors, però també hem tingut encerts".

Entre els errors, ha admès que els governs en què ha participat el PSC han "consentit determinades inèrcies burocràtiques que han comportat renúncies imperdonables pel que fa a la província de Girona".

"És possible que entre tots no hàgim estat capaços de fer realment el que havíem de fer", ha reconegut, tot i que manté que el socialisme democràtic del PSC és vigent i més necessari que mai.

Ha defensat així l'agenda del PSC, que implica més estat del benestar, "aprofundiment de la democràcia, llibertats i garantia de drets socials" que fa 40 anys no existien a Espanya i que ara la dreta vol eliminar.

Crítiques a CiU

Nadal ha criticat a més el "nacionalisme excloent" de CiU, a qui retreu haver legitimat el PP a Catalunya amb els seus pactes.

"La societat catalana ha acceptat la traïció pública dels anomenats patriotes", la federació, que ha legitimat el PP permetent-li governar en institucions com la Diputació de Barcelona i arribar a alcaldies al cinturó metropolità.

"On és el notari?", ha preguntat sobre l'acta que va signar CiU abans de les eleccions autonòmiques del 2006 en què es comprometia a no pactar amb el PP.

Per contra, ara han donat un "reconeixement" al PP, l'han presentat com a soci i amic de Catalunya malgrat ser un "llop clarament anticatalà", i altres han donat carta de naturalesa a la formació liderada per Mariano Rajoy.