El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran, ha retret aquest dijous l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que li contradigui amb la proposta del govern de concentració, encara que dos hores més tard ha negat que hi hagi diferències entre les tesis que ambdós defensen.

En declaracions després d'un acte sobre emprenedoria, Duran ha assegurat que Pujol exposa "exactament el mateix" que ell i ha demanat que no es busquin contradiccions on, segons ell, no n'hi ha.

No obstant això, mentre Duran ha defensat la necessitat d'un govern de concentració si Europa no millora, Pujol es va desmarcar aquest dimecres d'aquesta hipòtesi, amb l'argument que si un partit guanya les eleccions amb majoria absoluta, com pot succeir el PP el 20 de novembre, ha d'assumir les seves responsabilitats i no carregar sobre altres partits.

"No acabo d'estar del tot d'acord, el que és molest per a un candidat que hi hagi altres persones que diuen coses diferents del candidat", ha sostingut Duran en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

Després de recordar que a Itàlia i Grècia hi ha majoria absoluta "i la situació és la que és", ha mostrat la seva sorpresa per les declaracions de l'expresident català que va assegurar que la proposta del govern de concentració es va plantejar en el si de la direcció de CiU i que persones de CDC li van aconsellar que insistís en aquesta idea.

Malgrat tot, ha destacat que no discutirà amb Pujol perquè no és el seu adversari: "Teòricament m'ha d'ajudar en aquesta campanya electoral".