El candidat del PP a les eleccions generals, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous en un míting a Sevilla que l'Estat "no marxarà mai de l'euro" i "complirà els seus compromisos amb Europa" perquè és un país que sap estar "a l'alçada de les circumstàncies" com "ja ha demostrat abans". En una jornada marcada pel nou rècord de la prima de risc, Rajoy ha demanat el vot dels espanyols per enviar un missatge "nítid i clar" de confiança "a Europa i el Món". També ha promès "esforç, coratge, determinació i patriotisme" per superar la situació i ha assegurat que si és elegit president "estarà a les ordres de tots els espanyols i defensarà única i exclusivament l'interès general".

Rajoy ha volgut enviar un missatge de confiança i ha assegurat que l'Estat "és un país que està i vol ser a l'euro, que vol aportar, que no marxarà mai de l'euro però que complirà amb els seus deures i compromisos amb la resta". Per això ha demanat un vot majoritari pel PP a les pròximes eleccions. "Espanya estarà a l'alçada de les circumstàncies perquè ja ho va estar en moments molt complexos, i com més gent se sumi al canvi polític millor serà el missatge que enviarem a tots els que el vulguin entendre", ha dit.

"No podem estar així ni un minut més"

El líder del PP ha recordat que tot i que l'Estat viu "moments molt difícils", també és "una gran nació que ha demostrat que creix davant les dificultats". "Sempre hem donat la talla als moments complexos i ara la tornarem a donar", ha dit, però "el que cal fer és canviar perquè no podem estar així ni un minut més". El PP, segons Rajoy, és un partit "disposat a governar per a tots, treure Espanya de la crisi, i a comptar amb tots perquè la tasca que tenim davant és gegantina i no hi pot faltar cap espanyol".

Rajoy ha promès que farà de l'"esforç, el coratge, la determinació i el patriotisme" els eixos bàsics de la seva actuació per treure l'Estat de la crisi i un cop més ha afirmat que ell considera vital que els estats tinguin presidents escollits pels ciutadans, i no tecnòcrates. Per això ha reiterat que si ell esdevé el pròxim president espanyol actuarà sempre amb la mà estesa i "a les ordres de tots els espanyols" però "defensarà exclusivament l'interès general".

També ha promès que formarà govern amb aquelles persones que millor puguin fer la tasca de ministre. "El govern no pot ser una colla de graciosos, siguin macos o lletjos", sinó que ha d'estar compost per "persones competents i serioses". També ha insistit que un cop hagin superat el seu procés de reestructuració, "demanarà" a les entitats bancàries que facin arribar el crèdit a les empreses i les famílies.