Segueix-nos a les xarxes socials:

Sánchez diu "no estar satisfet" i culpa Iglesias del creixement del PP

"No estic satisfet, els socialistes volem guanyar, però som la primera força de l'esquerra"

Nit de cares llargues al PSOE

13

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat avui que tot i que els socialistes segueixen sent la primera força de l'esquerra, "no està satisfet" amb el resultat de les urnes i ha culpat el líder de Podem, Pablo Iglesias, d'haver permès al PP augmentar el seu nombre d'escons a les eleccions generals 2016.

"Espero que Iglesias reflexioni sobre aquests resultats. Va tenir la possibilitat de votar un govern progressista i posar fi al govern de Rajoy, però la intransigència i l'interès personal per sobre de l'interès general ha permès millorar els resultats del PP", ha acusat Sánchez en la seva compareixença davant els mitjans a la seu de Ferraz.

Aclamat per uns 300 militants i flanquejat per membres de la seva candidatura i del seu comitè d'experts, entre ells l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell i l'exministre Jordi Sevilla, el líder socialista ha reivindicat que "tot i les dificultats extraordinàries" i de els "auguris que anunciaven un fort retrocés" i la "pèrdua de rellevància", el PSOE "ha tornat a reafirmar la seva condició de partit hegemònic de l'esquerra" espanyola.

"No estic satisfet, els socialistes volem guanyar, però som la primera força de l'esquerra", ha recalcat Sánchez, a estones somrient davant un auditori que li ha cridat "president, president", i en què no ha faltat la seva dona, Begoña Gómez.

També ha subratllat que el seu és "un únic partit amb un sol projecte per a Espanya" i ha promès als seus votants "posar els resultats al servei dels seus interessos".

En una intervenció donin la qual sense nomenar-ha mostrat el seu orgull per haver impedit el 'sorpasso' d'Units Podem que auguraven totes les enquestes, el líder socialista ha defensat que el seu és "el gran partit de l'esquerra" i una "referència per milions d'espanyols ", que en 137 anys d'història han fet milers de ciutadans de diferents generacions i que ha" mantingut el seu compromís en l'èxit i l'adversitat ".

Sánchez, que ha telefonat al president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, per felicitar-lo pel seu triomf a les urnes, ha apuntat que els ciutadans amb el seu vot han exercit avui la seva "condició d'amos del seu destí" i han "obert camí a la normalització de la vida institucional ".

En el capítol d'agraïments, s'ha acordat de militants, interventors, apoderats, líders territorials i ha agraït les paperetes rebudes amb un "gràcies, gràcies, gràcies, mil vegades gràcies".

Per a Sánchez, el resultat d'avui permet que el PSOE, com a partit del "progrés" i les "reformes", mantingui els seus compromisos d'acabar amb l'atur, lluitar contra la corrupció, construir una Europa social, regenerar les institucions i reformar la Constitució , entre d'altres.

Prem per veure més contingut per a tu