El número u de Vox per Barcelona al Congrés, Ignacio Garriga, ha celebrat aquest diumenge la victòria del partit, que ha tret dos escons a Catalunya i 52 a tot l'Estat. "Ciutadans de Catalunya, ja som aquí", ha afirmat Garriga en dirigir-se als militants reunits a l'hotel Hilton de la capital catalana després d'escoltar la intervenció de Santiago Abascal a Madrid. "Els resultats consoliden una alternativa patriòtica que donarà la batalla en la defensa de la unitat de la nació", ha assegurat. En aquest sentit, ha promès "persistir" fins a "conquerir el govern de la nació" i arribar a la Moncloa.

A més, ha afegit que des de la formació d'ultradreta seguiran treballant per "unir" els que han votat el PSOE, el PP i els "pocs" que han votat Cs. "Vox és la casa del patriotisme, la llibertat i un futur nacional", ha dit.

Garriga també ha promès "donar la batalla" en la defensa de "la unitat de la nació" però també per defensar la llibertat davant la "mordassa del consens progre" i la defensa de la família i "la vida".

Per altra banda, el diputat electe ha agraït a tots aquells qui van creure en el projecte polític des dels seus inicis i van "persistir" davant els que deien que "hi cabien en un taxi".

Ha assegurat que les sigles de Vox són "un instrument al servei d'Espanya" i han vingut per "donar esperança" als espanyols que s'han sentit "menyspreats". Amb tot, també ha demanat no deixar-se "embriagar" per l'èxit perquè Espanya segueix en mans del PSOE i un "possible govern enemic de la nació".

Al seu torn, el número dos, Juanjo Aizcorbe, ha expressat que a partir d'ara tindrà la possibilitat de sumar-se a la feina ja iniciada al Congrés per Garriga i la resta de diputats. A més, ha avançat, "havent passant la quota dels 50 diputats" podran modificar lleis que entenen que "no són legítimes per al poble espanyol".

La sala de l'hotel Hilton llogada per Vox a Barcelona s'ha omplert de banderes espanyoles, càntics i música en un ambient d'eufòria i amb un Ignacio Garriga aclamat i aplaudit per la militància.