La rebel·lació d'aquestes eleccions municipals a Solsona ha estat, sens dubte, la irrupció de la CUP al panorama polític de la ciutat. La formació es presentava per primer a vegada al consistori sota les sigles d'Alternativa per Solsona-CUP, i amb 609 vots ha obtingut dos regidors i s'ha convertit en la tercera força a la ciutat, darrere d'ERC i CiU.

Les cares de satisfacció dels membres de la candidatura, encapçalada per Òscar Garcia, es feien evidents ahir al vespre durant l'escrutini a la Sala Polivalent i més quan van veure que tot apuntava que aconseguirien un representant al Consell Comarcal.

Garcia, que serà regidor a l'Ajuntament de Solsona al costat d'Octavi Esteve, es mostrava ahir pletòric i "molt content i feliç" del resultat tenint en compte que era "la primera vegada que ens presentàvem i amb unes propostes que entenem que són diferents de la resta". Tot i que assegurava que"s'ha de parlar", segons Garcia "farem d'oposició i intentarem que sigui transparent, fer que l'ajuntament sigui més participat i provar que les nostres propostes arribin a bon a port. Primer hem d'aprendre com funciona tot".