L a candidatura Decidim Berga s'ha compromès a incrementar el nombre d'efectius de la plantilla de la Policia Local, dotar de més recursos al cos i donar-li «més suport polític» així com també «combatre l'incivisme creixent».

Daniel Fàbregas, alcaldable de Decidim Berga, s'ha entrevistat aquesta setmana amb responsables del cos que «han transmès la seva decepció i preocupació» perquè no disposen dels agents necessaris i tampoc de mitjans «fruit de la manca de planificació i el desinterès amb què els darrers governs berguedans han tractat aquesta àrea».

Fonts de Decidim Berga han indicat que en una situació d'alerta 4 antiterrorista «sovint cal demanar ajuda d'efectius de Mossos d'Esquadra per portar a terme tasques d'àmbit local per la manca d'efectius». Per a «un òptim funcionament» caldria una plantilla de «25 agents repartits en 5 escamots, 1 cap, 1 sotscap, 1 caporal i incrementar almenys en una persona la part administrativa». Fonts de Decidim Berga han manifestat que «aquests números queden molt lluny de les 5 places proposades actualment, ja que s'ha de tenir en compte que enguany es produiran 4 jubilacions i el nombre total que quedarà serà de 23 agents, per tant, estarem lluny encara dels 30 necessaris».

Decidim Berga diu que el cos també necessita formació «en àrees complementàries (controls de radar, alcoholèmia, seguretat ciutadana) i una política justa de promoció interna» .