Milers de persones van secundar ahir les manifestacions convocades a diverses ciutats alemanyes a favor de la unificació europea i en contra dels nacionalismes precisament una setmana abans de les eleccions al Parlament Europeu.

Unes 150.000 persones van participar en les concentracions i marxa a tot el territori alemany, segons les organitzacions convocants. En els actes van predominar les banderes de la UE i es van poder veure també pancartes amb lemes com «Per una Europa solidària i sense pàtries» i «Unim Europa!». Els actes van ser convocats per més de 70 organitzacions i associacions sota el lema «Una Europa per a tots. La teva veu contra el nacionalisme».

«A tot Europa ha de donar-se un senyal en contra del canvi global cap a la dreta i a favor d'una Europa que respecti els drets humans, la democràcia, la justícia social i la protecció del clima», explicava la convocatòria, que remarcava que les eleccions seran «decisives per determinar el rumb futur de la Unió Europea».

El ministre d'Afers exteriors alemany, Heiko Maas, va fer una crida a participar en aquestes mobilitzacions. «Uniu-vos! Feu soroll! Som la majoria, digueu 'no' als eterns nacionalistes d'ahir», va afirmar el polític socialdemòcrata a Twitter.

Després dels discursos d'obertura, els manifestants van marxar pel centre de les ciutats amb cartells, globus, banderes i pancartes. Molts agitaven banderes de la Unió Europea.

«Vull que el meu net visqui en una Europa en pau durant els pròxims 60 anys. Veig negre el futur si els nacionalistes i populistes aconsegueixen la majoria en el Parlament Europeu», explicava un dels participants.