07 de maig de 2018
07.05.2018
40 Años
40 Años
BBVA AMB LES EMPRESES 

Sebastià Lozano: "Volem consolidar-nos com a distribuïdora de vi a la província"

El responsable d'El Petit Celler explica l'evolució de l'empresa i el moment actual

12.05.2018 | 07:19
Sebastià Lozano

Sebastià Lozano està en el sector del vi gairebé per casualitat. Quan tenia 19 anys va deixar els estudis i va fer un curs de sommelier que li va obrir les portes a aquest món. El 1995 va obrir una botiga de vi a Moià de poc més de 20 metres quadrats (El Petit Celler) que funcionava els caps de setmana, i entre setmana, es dedicava a distribuir vins entre els restaurants de la comarca. De mica en mica es va anar introduint en el món del vi i va inaugurar un celler a Manresa... A partir d´aquí l´expansió ha estat constant.

Com recorda aquells inicis?
Espectaculars, és increïble constatar que amb molta il·lusió, les persones som capaces d´aconseguir el que ens proposem. Tinc grans records.
Des d´aleshores fins ara ha plogut molt i El Petit Celler s´ha fet gran. Botigues a Manresa, a Barcelona i un model de negoci que va més enllà. Quines són les activitats actuals d´El Petit Celler?
Jo vaig començar cursant els estudis de sommelier però vaig veure molt clar que el meu vessant no era exercir en un restaurant com a sommelier, i en canvi sí en el sector del comerç. Per això vaig muntar una petita botiga i distribuïdora. Al cap dels anys gestiono 7 empreses, per tant, em defineixo com un empresari. A part de les 2 botigues (Manresa i Barcelona) el negoci es basa en la distribució de vins a restaurants, hotels i botigues de tota la província de Barcelona. Més de 1.200 clients confien en nosaltres regularment. Això fa que el nostre portafolio de productes sigui molt ampli i variat. Més de 5.000 referències...
És evident que és un gran emprenedor...
Aspiro a ser un bon empresari, simplement.
Quines són les previsions de creixement?
Són optimistes però no són significants, no hem de créixer perquè sí o per demostrar-ho a ningú. Hem de créixer d´una forma sòlida i raonable. No em marco cap xifra com a objectiu, sinó quelcom sostenible i amb criteri.
El Petit Celler també ven per Internet. El negoci del vi on-line té bona sortida?
Cada dia més. A poc a poc anem posicionant el nostre portal web amb una àmplia gamma de vins catalans i els millors vins del món. Enviem ampolles molt cares a qualsevol indret, ja que les tenim en estoc i molt ben conservades.
Quants treballadors té actualment l´empresa?
L´estructura d´ El Petit Celler quant a distribuïdora i botigues està formada actualment per 35 persones fixes. Del total d´empreses que gestiono arribem a 70 persones.
L´evolució i l´expansió han estat constants en tots els aspectes. Això demostra que l´interès pel món del vi ha anat a més. Està in crescendo?
Absolutament... Cada dia hi ha més interès per aprendre del món del vi, que va lligat indiscutiblement a la gastronomia. Hi ha molta gent jove que s´interessa per fer cursos i tastos de vins. Nosaltres organitzem dues fires de vi a l´any i són un veritable èxit, la propera –preneu-ne nota– serà el dissabte 19 de maig a la plaça de l´Ajuntament de Manresa, la Festa dels Vins Catalans, amb més de 35 cellers participants.
Com encara el futur El Petit Celler?
Volem consolidar-nos com a distribuïdora a la demarcació de Barcelona, hem de continuar treballant a la ciutat i la província. També estem veient bons resultats al projecte tribut que hem obert a Barcelona (Beethoven, 8) que és un wine-bar amb més de 250 grans vins del món a copes. És un projecte únic.
Per tirar endavant projectes i inversions té el suport de BBVA. Ha posat confiança en aquesta entitat bancària, què en destaca?
Quan se´ns presenta una bona oportunitat de negoci cal fer inversions i, evidentment, necessitem les entitats bancàries per dur-les a terme. BBVA és una de les entitats de referència a casa nostra pel tracte personal que ens ofereix l´entitat bancària, l´agilitat i els preus molt competitius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook