Aprofita els dies de festa que s'aproximen per passar més temps amb els petits de la casa. Passareu una estona d'allò més divertida i creativa realitzant algunes manualitats amb les quals aconseguireu ornaments nadalencs sorprenents.

Adorns fets amb paper

Proposa als teus fills o nebots que realitzin els seus propis adorns amb paper que podran penjar de les finestres, de la xemeneia o del propi arbre. Per a això teniu que tallar dues tires de cartolina de la mateixa mida, unes altres dues una mica més curtes i una cinquena encara amb menys llargada. Després, col·loca les tires una sobre una altra deixant les més llargues fora i la més petita en l'interior. Amb una perforadora fes un forat i en ell hi poses un ganxo per unir totes les peces.

Flocs de neu amb paper

Amb una fulla de paper quadrada, doblega-la per la meitat i després doblega-la fent un triangle i repeteix l'operació. Amb les tisores realitza uns talls a les cantonades de diferents mides i formes (triangles, rodones, quadrats...). Quan obriu els papers tindreu un floc de neu. Juga amb les mides i les formes i uneix els flocs amb una corda fina, com si fos una garlanda.

Corones de Nadal

Un dels adorns més clàssics per decorar el Nadal són les corones. Realitzar-les resulta molt divertit perquè implica cercar i escollir materials orgànics de temporada o bé materials sintètics que pots guardar d'un any per l'altre.

Fes-te amb un motlle en forma de corona en una tenda de manualitats. Recol·lecta fulles de pi i branquillons i lliga-les mitjançant un cordill o utilitzant cola. Ara que tens la base natural, dóna-li color amb un gran llaç vermell i un altre de verd. Veus que fàcil? Ja tens la corona a punt per penjar-la de la teva porta o finestra.

Aprofita els mitjons que no tenen parella

Fabrica el teu calendari de les dates assenyalades de Nadal amb els típics mitjons que s'han quedat sense parella en el calaix, o bé aquells que s'han quedat petits. Retalla els números de les dates clau en cartolines de colors i enganxa'ls al seu mitjó corresponent mitjançant cola per a tèxtils. Penja els mitjons d'una corda mitjançant pinces de colors i amaga en cadascun d'ells una llaminadura.

Galetes que serveixen com a ornaments

Necessitaràs sal, farina (300 grams), oli i aigua. Barreja-ho tot fins a aconseguir una pasta compacta. Després, estén la massa i passa-li el corró perquè quedi ben fina. A continuació retalla diferents peces en forma d'estels, campanes, ninots de neu, arbres... Ajuda't de gots i altres utensilis per aconseguir formes geomètriques perfectes. Abans de posar les figures al forn, fes un petit forat a cada peça per poder passar-li després un fil o cordill. Treu-les quan ja estiguin dures i una vegada fredes, pinta-les de colors divertits. Finalment, passa un cordill per cadascuna de les figures i penja-les d'on tu vulguis.

Regals de mentida

Agafa caixes de llumins de diferents mides, o crea caixes petitones tallant un cartró en rectangle. Si vols, dins de les capsetes pots ficar-hi un missatge sorpresa, una foto de carnet divertida o personalitzada (posa-li bigoti fals, ulleres, pinta-li els llavis..) o un caramel o unallaminadura. A continuació embolica els petits regals amb paper de regal i fes-los un llaç d'un altre color perquè resultin vistosos. Penja'ls de l'arbre, o amuntega'ls al costat del pessebre o damunt d'una estanteria. Un regal petit, graciós i fàcil.