L'avianès Marc Coma va tenir un dia complicat ahir al ral·li Dakar, però en va sortir amb un liderat que semblava perdut a l'inici de l'especial. El pilot de KTM va haver de remar a contracorrent per superar una caiguda i, malgrat que en primera instància havia perdut el primer lloc en benefici de Cyril Despres, el fet d'haver atès un company ferit, el també francès Olivier Pain, va fer que els comissaris li retornessin els més d'onze minuts perduts i, per tant, pogués ser tercer d'una etapa que va guanyar el portuguès Gonçalves.

Després de la jornada, Coma va explicar que "ha estat un dia d'aquells complicats de veritat. He tingut una caiguda forta al principi que ha provocat algun problema mecànic, sobretot amb el radiador, que em perdia una mica d'oli". El doble guanyador del Dakar va parar-se a arreglar la màquina i, més endavant, quan anava darrere del francès Olivier Pain, va ser aquest el que va anar a terra "i estava inconscient". Va ser ell el que va avisar l'helicòpter mèdic, va activar els sistemes d'alarma en cas d'accident i va esperar al costat del ferit fins que va arribar el seu motxiller, Joan Pedrero. Per això, al final del dia se li van tornar els 11 minuts i 20 segons perduts en la maniobra.

En la jornada d'ahir, l'igualadí Jordi Viladoms va ser onzè i es manté entre els deu primers de la general, en novè lloc. No va tenir un bon dia Gerard Farrés, que va ser 28è i cau més avall del vintè lloc a la classificació general.

Peterhansel s'acosta

En la prova de cotxes, l'entrada a Xile i l'aparició de les primeres zones de desert sembla que van servir per activar el francès Stéphane Peterhansel, que sap que aquest serà el territori en el qual haurà d'explotar la seva fiabilitat i la de BMW davant dels Volkswagen. Ahir va obtenir una victòria d'etapa que li permet situar-se segon a la general, poc menys de dos minuts i mig per sota de Carlos Sainz, que ahir només va poder ser tercer de la jornada, darrere del seu company, Al Attiyah. Roma va ser novè de l'etapa i manté el mateix lloc a la general.

Avui es disputa l'última jornada abans del dia de descans de demà. L'etapa entre Iquique i Arica arriba a prop de la frontera amb Perú. Hi haurà un enllaç de 265 km, seguit d'una especial de 456 per a tots els competidors, amb les dunes com a protagonistes.