Ferran Terra debutarà diumenge en els seus segons Jocs. Serà l'únic integrant de l'equip estatal i un dels pocs de totes les delegacions que disputarà totes les modalitats, ja que afegirà l'eslàlom, que no disputa com a prova per si sol, a la supercombinada.

Amb quina mentalitat afronta els seus segons Jocs Olímpics?

Compta molt haver-ne disputat uns altres abans. Els de Vancouver em van servir per agafar experiència i ara em va bé per saber com els he d'afrontar, per això competir en uns altres Jocs ja no serà una cosa nova per a mi.

Enmig del cicle olímpic també ha participat en mundials i en altres competicions importants. Això també dóna bagatge?

Sí, però sempre he dit que els Jocs són especials, allà on intentes arribar en el millor moment de la teva carrera, i encara més per a un esquiador d'alpí, és on has de donar el cent per cent. Fa quatre anys en tenia 22, tot era nou, els primers Jocs. Aquest any m'he entrenat molt durament i he aconseguit evolucionar.

Vostè sol disputar sempre moltes proves en els grans campionats. A Sotxi també farà programa gairebé complet?

Sí, ho correré tot excepte l'eslàlom especial. Hem decidit fer el descens, la supercombinada, el supergegant i el gegant.

On es veu més capacitat per obtenir millor resultat?

En principi podria ser a la supercombinada, que és la unió del descens i l'eslàlom especial, però aquesta temporada m'estic trobant molt bé en el supergegant, molt còmode, i crec que serà aquí on aniré a buscar el meu límit.

El fet de disputar el descens abans, i fins i tot la supercombinada, el pot ajudar a agafar sensacions amb les pistes abans de córrer la seva millor prova?

Sí, pot anar bé. A aquestes pistes ja hi vam disputar les finals de la Copa d'Europa de la temporada passada, però un any després potser han canviat coses i fer abans el descens pot ajudar.

Aquesta temporada vostè només ha disputat una cursa de la Copa del Món. No és molt poc per arribar als Jocs?

Vaig disputar el gegant de Val Gardena i tampoc no vaig poder acabar la primera màniga. Desafortunadament, l'equip espa- nyol només té una plaça per disputar proves de la Copa del Món i en molts casos no vaig poder córrer. Hauria preferit arribar als Jocs disputant més curses de les que he fet, però també he canviat de marca d'esquís, he passat a Head, i també he canviat d'entrenador, ara tinc Noel Baxter, i això ha suposat un període d'adaptació.

Ha comentat abans que ja coneix les pistes de Sotxi, on va competir l'any passat. Quina experiència en va treure, no només de pistes, sinó també de mesures de seguretat?

Va ser bastant impressionant. Eren les finals de la Copa d'Europa i ja es demostrava que es prenien la seguretat molt seriosament. A cada pilona hi havia un franctirador per protegir-nos. Suposo que ara s'haurà incrementat. Abans de viatjar no ens van fer prendre mesures de seguretat especials. Tampoc no pots pensar en això, ja que si no, no estaries concentrat en la competició.

A l'equip d'alpí tenen una possibilitat d'aconseguir medalla amb Carolina Ruiz. Creu que és possible?

Sí, ella és capaç de fer-ho, però caldrà veure en quin estat es troben les pistes. Són situades a una alçada més baixa que la majoria de les que hi ha a la Copa del Món i això pot afectar les condicions de la neu. Potser els que baixin darrers tindran més beneficis que els primers, o serà el revés. El lloc en què baixis pot condicionar bastant. Crec que seran uns Jocs amb moltes sorpreses en els primers llocs per aquest fet.