El Comitè de Competició ha sancionat amb tres partits Cristiano Ronaldo per la seva expulsió davant l'Athletic a San Mamés en l'última jornada de Lliga, fet que no li impedirà jugar aquesta nit la semifinal de Copa contra l'Atlètic de Madrid al Santiago Bernabéu.

Competició castiga Cristiano Ronaldo amb un partit per la targeta vermella que el col·legiat Ayza Gámez va mostrar al portuguès per donar un cop de mà al jugador de l'Athletic Ander Iturraspe i dos pel gest en abandonar el camp, segons ha informat la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) .

En la seva resolució, el Comitè indica que ha decidit suspendre Ronaldo per un partit, per conducta violenta, en aplicació de l'article 123 del Codi Disciplinari, amb multa accessòria en quantia de 350 euros al club i de 600 euros al futbolista.

A més, Competició el castiga amb dos partits, en aplicació de l'article 117, que sanciona les "actituds de menyspreu o desconsideració cap als àrbitres, directius o autoritats esportives" , amb multa accessòria en quantia de 700 euros al club i de 600 euros al futbolista.

Ronaldo es perdrà inicialment els partits de Lliga contra Vila-real, Getafe i Elx, tot i que el Reial Madrid té un termini de deu dies hàbils per presentar recurs davant el Comitè d'Apel · lació.