La Fiscalia de l'Audiència Nacional, José Perals, ha enviat al jutge Pablo Ruz un escrit on demana la imputació el F.C. Barcelona com a persona jurídica responsable d'un suposat delicte fiscal en el fitxatge de Neymar da Silva Jr. Segons el fiscal, el club hauria defraudat 9,1 milions d'euros mitjançant "contractes simulats" i "d'enginyeria financera" que haurien d'haver tributat com a rendes del treball, perquè no poden ser considerats part de la compra dels drets federatius al Santos. També demana al jutge que imposi una fiança de 60.000 euros al sindicat d'ultradreta Manos Limpias prquè es pugui personar com a acusació popular.

A l'escrit que ha remès al jutge, el fiscal afirma que a la vista de la documentació que ha enviat el F.C. Barcelona "s'ha constatat una sèrie de transaccions econòmiques per part del club en relació amb el fitxatge de Neymar da Silva Santos Jr basades en ocasions en contractes simulats i que se sospita que no responen a la realitat de les operacions econòmiques que es mencionen en ells".

En aquest sentit recorda que la jurisprudència de la Sala 3 del Tribunal Suprem admet l'existència de negocis sobre els drets econòmics dels drets federatius, "però també declara que tot el que excedeixi de la quantitat que s'aboni per l'adquisició dels drets federatius només pot obeir a una causa, que no pot ser altra que la de satisfer per via indirecta retribucions laborals del jugador".

Per aquest motiu, segons el fiscal, les quantitats que excedeixin del pagament al Santos per l'adquisició dels drets federatius i que s'abonen a altres societats lligades al jugadors "podrien tenir consideració de rendiment del treball" i "haurien de tributar per aquest concepte".

A més, segons el fiscal, com que Neymar té tracte de "no resident" a la data dels fets "l'obligció de tributar correspondria al pagador, el F.C. Barcelona, que hauria de practicar la retenció sobre l'ingrés íntegre de les retribucions abonades". En concret, segons l'escrit, hauria de ser el 24,75% dels rendiuments derivats del treball.

D'altra banda, continua l'escrit, un dels indicis de l'existència d'un possible delicte contra Hisenda és "l'existència de contractes simulats i la realització d'operacions d'enginyeria financera" mitjançant els què "es pretén cometre l'engany a Hisenda" a través dels nou contractes diferents que acompanyen el d'adquiició dels drets federatius de Neymar.