El vicepresident del Barça, Jordi Cardoner, va donar a conèixer ahir que el proper 5 d’abril és la data escollida per tal que els socis del club responguin a la pregunta sobre el futur de les principals instal·lacions blaugrana. La jornada electoral, que cau en dissabte, pot coincidir amb el partit contra el cuer de la lliga, el Betis, malgrat que l’horari encara no s’ha confirmat.

La pregunta a la qual se sotmetran els socis serà: «aprova la proposta del nou Camp Nou, l’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana?». El club vol impulsar una remodelació íntegra del camp i de la zona que ocupa a les Corts. El projecte té un pressupost de 600 milions d’euros i finalitzaria l’any 2021.

Els socis tindran dotze hores per votar, entre les nou del matí i les nou del vespre del dia 5 d’abril. El lloc serà l’esplanada del Camp Nou, en una gran vela de més de 5.000 metres quadrats.

Més de 118.000 socis tenen dret a vot a dia d’avui, ja que entre les condicions que s’han fixat hi ha la de tenir un any d’antiguitat com a soci i ser major d’edat.

Un estadi amb 105.000 places

El 5 d’abril, doncs, el Barça votarà la possible construcció d’un estadi de 105.000 localitats, un nou Palau Blaugrana de 10.000, un Miniestadi a la Ciutat Esportiva, un pàrquing per a 5.000 vehicles i la construcció de l’Espai Barça, on s’ubicaria l’àrea social, comercial i executiva de l’entitat. En total, una inversió de 600 milions d’euros, 400 dels quals destinats a l’estadi. Una de les vies de finançament seria donar al camp un cognom comercial, la qual cosa suposaria 150 milions d’euros, un fet que hauria de ser ratificat per l’assemblea de compromissaris. Guanyarà l’opció que rebi més vots i no caldrà superar la meitat de vots.

El proper dia 5 de març començarà la campanya informativa que durà a terme el club, que inclourà una jornada de reflexió el dia anterior a la consulta. El Barça té previstes sessions informatives al mateix club, a l’Auditori 1899 i també 26 exposicions itinerants arreu de Catalunya per informar els socis de més a prop.