Durant gairebé dues dècades, el manresà Joan Martínez Vilaseca (71 anys) va ser integrant de l'estructura del futbol base del FC Barcelona, sota les ordres d'Oriol Tort, va participar en fitxatges com els d'Amor i Iniesta, i va entrenar Guardiola quan era cadet. Del 1998 al 2008 va fer informes dels rivals per al primer equip del Barça

Li ha sorprès aquesta sanció de la FIFA al Barça?

Només relativament perquè ja se sabia que hi havia futbolistes que eren de fora, i que només els feien jugar en tornejos amistosos, no en partits de lliga ni tampoc en tornejos oficials, En tot cas, era la situació que coneixia i permetia la Federació Espanyola que també ha estat sancionada.

Li sobta que un club potent i de l'organització del Barça es vegi implicat en aquest cas?

Francament, sí. No sé de qui és la responsabilitat última. Ara com a coordinador hi ha en Guillermo

Amor i el secretari tècnic del club és l'Andoni Zubizarreta, però jo no estic allà dins i desconec si ells tenien la funció de controlar aquests aspectes o algú altre era els que els vetllava. Però que se sabia, que era una situació pendent de resoldre, segur que sí.

Com ho feien en la seva etapa quan portaven nens estrangers?

La veritat és que no en fitxàvem massa. El nostre punt de mira era Catalunya i després Espanya, vam dur l'Amor, que gairebé va estrenar la Masia i després altre jugadors com l'Andrés Iniesta. Quan venia algú de fora, ho feia amb els pares, Aquest va ser el cas, per exemple, de Leo Messi.

Creu que el recurs del Barça tindrà èxit i aquesta sanció podrà ser revocada?

Tant de bo, no poder fitxar fins al 2015 seria un inconvenient molt important, però desitjaria que no es repetís un cas com aquest.