El castellonenc Joan Barreda va aconseguir ahir guanyar l'etapa pròleg de el Ral·li d'Abu Dhabi, prova inaugural del Campionat del Món de Ral·lis Tot Terreny i on els pilots de KTM Marc Coma i Jordi Viladoms van situar-se tercer i quart, respectivament.

Barreda, el pilot amb més victòries d'etapa en l'últim Ral·li Dakar, va ser el millor en la súper especial de 2 quilòmetres disputada a Yas Island. Aquesta breu etapa serveix per establir l'ordre de sortida de la primera etapa, que es disputarà avui. Joan Barreda va avantatjar en 1.82 segons el britànic Sam Sunderland (KTM) i en 2.28 Marc Coma. Per la seva banda, l'igualadí Jordi Viladoms, que es va situar darrere del pilot d'Avià, arrencarà avui en quarta posició.

Coma, vigent campió del Dakar, arriba en bona forma a una de les proves que millors resultats li han donat. El d'Avià ha vençut fins a set vegades al Ral·li d'Abu Dhabi, els últims cinc anys de forma consecutiva. El Campionat del Món de Ral·lis Tot Terreny consta de sis proves i finalitzarà el proper mes d'octubre amb el Ral·li del Marroc.