Després del fracàs europeu, el Barça torna avui a la lliga amb la necessitat de vèncer, tot i que un empat també permetria continuar dependent d'ell mateix, per mantenir la cursa per guanyar la lliga. Els blaugrana afrontaran amb molts problemes defensius aquest enfrontament davant d'un rival que es juga la permanència, ja que Marc Bartra no viatja per culpa d'una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama dreta. La seva absència s'afegeix a les de Piqué i Puyol. Aquest fet obliga el tècnic blaugrana, Gerardo Martino, a disposar d'Adriano o Song per acompanyar Mascherano en el criticat eix de la defensa. El Barça també recupera Jordi Alba, sancionat contra el Betis.

En la seva compareixença d'ahir, l'entrenador barcelonista va admetre que "seré feliç si guanyo una altra competició, però a la Champions hem fracassat". De cara al partit d'avui, Martino va deslligar-lo de la final de Copa de dimecres contra el Madrid, tot i que va dir que "l'equip sap perfectament què s'hi juga. Hem de guanyar els sis partits que queden". També va defensar Leo Messi, de qui va dir que "tot és molt injust, és molt difícil ser ell en aquesta vida, molt difícil. No tan sols jugar, també ho ha de ser viure".

El Madrid, tot just després

Un cop acabi el partit del Barça, el Reial Madrid tancarà la jornada de dissabte rebent l'Almeria al Bernabéu. Els homes d'Ancelotti, que continuaran sense poder disposar de Cristiano Ronaldo, tampoc no tindran els laterals drets Arbeloa, per lesió, i Carvajal, a més de Xabi Alonso pel mateix motiu. Avui també es juguen dos partits més, el Celta-Reial Societat, a les quatre, i el Vila-real-Llevant, a les sis.