Aquest cop Luis Figo no va portar tanta sort al Reial Madrid en el sorteig de la Lliga de Campions. Els blancs s'hauran d'enfrontar al vigent campió del torneig, el Bayern de Munic, i amb la tornada a fora, en la penúltima ronda de la màxima competició europea. Davant seu trobaran un equip dirigit per un tècnic, Pep Guardiola, que es va afartar d'aconseguir èxits contra els blancs quan entrenava el Barça. Així, des de la banqueta blaugrana el santpedorenc només va perdre dos dels quinze partits en què es van enfrontar i es va mantenir invicte en les set visites al Santiago Bernabéu.

Guardiola es va enfrontar en quinze partits al Madrid, en va guanyar nou, els cinc primers de manera consecutiva, en va empatar quatre i només va perdre la final de la Copa del Rei, a la pròrroga, i el darrer partit de lliga, al Camp Nou. La possible baixa de Ronaldo, amb problemes musculars, per al partit d'anada, que es disputarà al Bernabéu, atorguen el favoritisme a l'actual campió del torneig, que no tindrà la distracció de la Bundesliga, que ja ha guanyat.

Un clàssic europeu

Més enllà del retrobament entre Guardiola i el Madrid, els blancs tenen una llarga història d'enfrontaments contra els bavaresos en la màxima competició europea. En molts d'aquests casos, alguns bastant recents, l'aparellament ha arribat a semifinals. Així, el 1976, el 1987, el 2001 i el 2012, el triomf en la penúltima ronda va ser per als alemanys, que van ser campions el 1976 i el 2001. L'únic cop que el Madrid va eliminar el Bayern en una semifinal va ser el 2000, en una Champions que va acabar amb triomf blanc contra el València.