L'anunci era imminent, qüestió d'hores, i finalment ahir a la tarda l'Associació de Clubs (ACB) va afirmar que no inscriurà el Ford Burgos per a la propera temporada i que ofereix la plaça al Bàsquet Manresa. Després del comunicat que es va emetre diumenge a la tarda en què ja es deixava entreveure que el Burgos no complia els requisit necessaris, ahir l'ACB es va reafirmar i va oferir la plaça a La Bruixa d'Or, que ara haurà "d'aportar la documentació necessària per ser admès novament com a soci de l'ACB". Ara per al Bàsquet Manresa falta el més difícil, recaptar 150.000 euros abans del dia 30 i poder tenir així els comptes sanejats, requisit indispensable per ser equip ACB.

La Bruixa d'Or necessita una carambola per ser l'any vinent a l'ACB, i de moment ja s'ha completat el primer condicionant, que CB Tizona, conegut aquesta temporada com Ford Burgos, no pugi a la lliga Endesa. Amb aquest fet ja consumat ara el Bàsquet Manresa necessita tenir el deutes amb Hisenda, Seguretat Social i jugadors sanejats, quelcom que es presenta com un autèntic repte.

Recaptar contra rellotge

El club manresà necessita aconseguir 300.000 euros abans del dia 30 de juny per tal eixugar deutes. De moment, gràcies a la campanya de capitalització que es va engegar fa unes setmanes, ja se n'han recaptat més de 150.000, de manera que encara en falten 150.000 més. "Necessitem el suport de tothom: empreses, abonats i aficionats. Ens estem jugant el bàsquet d'elit. Volem que tothom faci la seva aportació. És el moment més important de la història del nostre club", afirmava ahir Josep Vives, immers en intenses reunions després de fer-se públic el comunicat oficial de l'ACB.