El Manchester United, amb un total de 193,55 milions d'euros, ha estat l'equip que ha fet una inversió més alta en fitxatges en aquest mercat d'estiu internacional, que es va tancar la matinada d'ahir a les principals lligues europees. L'equip de Louis van Gaal, que ha començat de manera pèssima la temporada, sense gua-nyar a la competició domèstica i eliminat de la Copa de la Lliga per un equip de tercera categoria, només ha obtingut 41,76 milions d'euros de benefici amb les seves vendes, amb la qual cosa la despesa neta és d'uns de 150 milions.

Les contractacions del United inclouen el fitxatge més car de la història de la Premier League, el de Di María procedent del Reial Madrid per 75 milions d'euros. També destaquen les contractacions d'última hora de Danny Blind i de Radamel Falcao, aquest en règim de cessió, la qual cosa farà que els Red Devils intentin tornar a llocs de domini de la competició britànica, abandonats l'any passat.

Tres de la lliga espanyola

Entre els cinc equips que han gastat més aquest estiu hi ha els tres grans de la lliga espanyola. El Barça és el segon, amb 157 milions d'euros gastats i 79,8 de recuperats. El club blaugrana, després d'una temporada passada en la qual no va aconseguir els objectius i en què es va notar una baixada de rendiment important, ha fet el fitxatge més car de l'estiu a nivell internacional, el de Luis Suárez per 81 milions d'euros. A més, n'hi ha afegit altres d'importants, a nivell econòmic, com Mathieu, Rakitic, Vermaelen o els dos porters, Ter Stegen i Bravo, per un valor d'entre dotze i vint milions. A diferència d'altres temporades, però, les vendes han aportat beneficis. Alexis va deixar 42 milions a les arques del club i Cesc, uns 33.

Darrere del Barça se situa el Liverpool, que ha perdut Suárez però ha fitxat un gran nombre d'efectius, entre ells Balotelli, Lovren, Lallana, Lambert o Alberto Moreno. Els anglesos han gastat 151,43 milions i n'han recuperat 92,97. Un exemple d'equilibri entre compres (122,5 milions) i vendes (113,95) és el Reial Madrid, que es classifica en quart lloc amb arribades rutilants com James o Kroos i vendes sonades com Di María, Morata o Xabi Alonso. El cinquè de la llista és l'Atlètic de Madrid, amb 111,10 invertits, entre ells dels 30 de Griezmann, i 87,5 de rebuts, amb 38 per Diego Costa.