L'alemany Tony Martin, de l'equip Omega, es va imposar en la desena etapa de la Volta disputada entre el reial monestir de Santa María de Veruela i Borja, de 36,7 quilòmetres, en què Alberto Contador es va enfundar el mallot vermell de líder, i el colombià Nairo Quintana va tenir una caiguda que li va fer perdre més de quatre minuts respecte del guanyador.

Martin, tres vegades campió mundial de l'especialitat, va complir el pronòstic amb un temps de 47.02 minuts i va superar d'11 segons el suís Fabian Cancellara, de 15 el colombià Rigoberto Urán i de 39 l'espanyol Alberto Contador, que va ser el millor entre els candidats de la general i va conquistar el mallot de líder.

La desgràcia es va acarnissar amb el líder, Nairo Quintana, que va tenir una caiguda espectacular baixant el Moncayo que el va fer entrar a meta a 4.07 del guanyador i a més de 3 minuts del nou mallot vermell, Contador. Afortunadament el colombià no té cap lesió greu i podrà continuar la prova, però segurament haurà de cedir els galons a Alejandro Valverde, més ben situat i a 27 segons del ciclista de Pinto.

Alberto Contador, guanyador de la Vuelta el 2008 i el 2012, torna a vestir de vermell i demà serà líder en l'etapa navarresa de 154 quilòmetres amb final a Sant Miquel d'Aralar, on es preveua una altra batalla interessant entre els homes forts.