Alberto Contador va fer un cop sobre la taula ahir al cim de la Farrapona, i es va endur l'etapa reina de la Vuelta Espanya, reforçant així el seu liderat de la prova. El ciclista de l'equip Tinfoff va ser el millor en l'etapa que es va disputar entre San Martín del Rey Aurelio i la Farrapona-Lagos de Somiedo, amb un recorregut de 160,5 km, amb quatre ports de primera categoria. Contador va arribar a la meta en solitari, després de deixar enrere wl britànic Chris Froome en el darrer quilòmetre, amb una diferència final de 14 segons. Els va seguir l'italià De Marchi, a 48 segons; Valverde, a 53; i el Purito Rodríguez a 57. Contador va reforçar el seu liderat, amb un avantatge de 1,36 sobre Valverde, 1,39 respecte a Froome i 2,19 amb el Purito. Al final de l'etapa d'ahir, el jurat tècnic de la prova va decidir expulsar els ciclistes Brambilla i Rovny per una picabaralla en l'ascensió a la Farrapona. La nota negativa de la jornada va ser la mort d'un motorista de la Guàrdia Civil durant l'etapa. Els corredors gaudiran avui de la segona jornada de descans de la Vuelta, abans d'entrar a Galícia.