Les seleccions estatals eslovaca i espanyola dirimiran aquesta nit (20.45 hores) el liderat del grup C de la fase de classificació de cara a l'Europeu 2016 de França. En els primers partits del grup, són els equips que han iniciat el seu camí amb més empenta, i d'una forma sorprenent els eslovacs, els quals es van imposar a Ucraïna. Vicente del Bosque i els seus homes temen un ambient hostil en el petit camp de Zilina, amb capacitat només per a 11.000 espectadors (la ciutat en té 85.000, la cinquena per població a Eslovàquia).

Del Bosque dirigeix la que es preveu una etapa de canvis en la qual no hi són ni Xabi Alonso, ni el blaugrana Xavi. Amb el retorn de Gerard Piqué a l'eix de la defensa (on faltarà el lesionat Ramos), la responsabilitat de mantenir tota la identitat del joc espanyol al centre del camp recau ara sobre Koke, Cesc i Andrés Iniesta. Per als dos llocs de la davantera, Del Bosque sembla que es decantarà per l'atlètic Raúl García i per un Diego Costa amb fam d'estrenar-se, de marcar un gol amb la selecció. Es va decidir a dir no al Brasil abans del mundial i no ha tingut gens de sort, ni encert, en els cinc partits que ha disputat amb Espanya. En la gran cita del campionat del món no va poder lluir, disminuït per un problema muscular. L'ansietat pot ser el seu pitjor enemic.

Eslovàquia està pendent de la salut d'una de les seves estrelles, Marek Hamsik (Nàpols), afectat per una afecció viral. El que no es troba disponible de cap manera és Michal Breznanik, per lesió en el tendó d'Aquil·les, i és un dels grans baluards de la selecció dirigida per Jan Kozak. L'onze de la selecció estatal més probable és: Casillas, Juanfran, Albiol, Piqué, Alba, Busquets, Koke, Iniesta, Raúl García, Cesc i Diego Costa.