El Club Esquí Berguedà, juntament amb els Mussols del Pedra, organitzaran aquest diumenge la 22a edició de la tradicional travessa Gósol-Berga de bicicleta de muntanya, una marxa que recorrerà indrets mítics i espai d'interès natural de la comarca del Berguedà. Les entitats amfitriones esperen arribar als 400 participants. Ahir hi havia un centenar de competidors inscrits.

La sortida tindrà lloc sota mateix del Pedraforca i els participants hauran de completar 52 quilòmetres per pistes forestals i un desnivell positiu de 1.440 metres. Tot i que es tracta d'una travessa no competitiva, el recorregut inclou alguns trams tècnics i forts pendents, motiu pel qual l'organització de l'esdeveniment demana que els participants tinguin experiència en la conducció de bicicletes tot terreny.

Per tal de poder-s'hi inscriure, cal entrar al lloc web del club, www.clubesquibergueda.cat, i omplir les dades corresponents. Els preus van des de 23 euros per als socis federats del club fins als 40 dels no federats que necessitin assegurança i que s'inscriguin el mateix dia de la prova. La sortida serà a dos quarts de nou del matí i l'altura anirà des dels 691 metres de Berga ciutat fins al punt més alt, de 1.853 metres, que es troba situat a la font de les Abeurades.