Lass Bangoura, jugador del Rayo Vallecano de 22 anys, va prendre ahir la decisió de deixar l'estada de la seva selecció, Guinea Conakry, i fer el viatge de retorn cap a Madrid. L'extrem dret havia de participar en el partit internacional davant de Ghana el proper dissabte, que es disputarà a Casablanca, al Marroc. El fet de jugar aquest partit en un terreny neutral i no al camp dels guineans és per l'afectació de l'Ebola al país, un dels que tenen una afectació més alta a la zona occidental africana. Fins a l'1 d'octubre s'havien registrat 1.199 casos, dels quals hi ha hagut 739 víctimes mortals.

Tot i que el Rayo Vallecano li va expressar el seu desig que no es desplacés al Marroc, Lass ho va fer. Però una vegada al Marroc, davant la presència de companys convocats que han arribat des de Guinea Conakry directament, Lass Bangoura va reconsiderar la seva primera decisió i ha fet el viatge de retorn a la capital espanyola.

Des del Rayo Vallecano es van felicitar ahir que Lass fes marxa enrere de la seva primera idea. Luis Yáñez, director general del club, li havia fet arribar la preocupació de l'entitat per aquest partit que Lass havia de jugar amb l'equip guineà, però va deixar que decidís ell.

Més africans 'espanyols'

Lass Bangoura era un dels jugadors de la lliga BBVA que tenia, aquest cap de setmana, compromisos de Copa d'Àfrica amb les respectives seleccions, però n'hi ha més.

Sierra Leone i Guinea Conakry, els dos països més afectats per l'epidèmia d'Ebola, tenen les seves seleccions lluny de casa. Els seus respectius rivals són Camerun i Ghana, com ja s'ha comentat.

A la llista de Camerun hi ha el jugador sevillista Mbia, Raoul Loé (Osasuna) i Ondoa, que és porter del Barça B. Cedrick, d'Osasuna, és amb l'equip estatal de la República Democràtica del Congo, un país en el qual també hi va haver un brot; i jugarà contra la Costa d'Ivori en un doble duel. Atesa la psicosi que hi ha per aquesta epidèmia mortal, es va decidir que els dos partits, que són classificatoris per a la vinent Copa d'Àfrica, es juguessin al camp de la capital camerunesa i amb les mesures preventives adients. En el cas del Guinea Conakry-Ghana, el matx d'anada és dissabte al camp de Casablanca (Marroc), que fa les funcions de terreny local per als guineans i la tornada tindrà lloc la setmana vinent a Accra.

En altres esports també ja s'han pres mesures preventives davant de l'Ebola. És el cas, per exemple, del ciclisme, modalitat en què el govern de Burkina Faso va fer el pas de suspendre l'anomenat Tour que travessa el país. També en els Jocs de la Joventut de Xina es va impedir que hi participessin Libèria, Nigèria i Sierra Leone.