Un total de trenta equips corresponents a deu nacionalitats diferents s'han inscrit a la novena edició del trofeu internacional de cúrling Vila de Puigcerdà, que comença demà a la pista de gel del Club Poliesportiu de la capital ceretana i que es va presentar ahir. La presència d'aquestes tres desenes de formacions és la màxima que pot assumir la pista. Hi haurà conjunts de Canadà, Suècia, Escòcia, Suïssa, Holanda, França, Itàlia, Andorra, Espanya i Catalunya, fet que posiciona la competició com una de les més concorregudes i de nivell més alt del sud d'Europa.

El torneig començarà demà a les quatre de la tarda amb la disputa de diverses rondes de partits fins diumenge, dia en què es disputarà la final a partir d'un quart de tres de la tarda. A més del vessant esportiu, durant el bonspiel (nom d'aquest tipus de competició en el món del cúrling) també s'han organitzat diversos esdeveniments de caràcter social per a tots els participants.

Nou catalans

El torneig es troba dividit, en la fase prèvia, en tres grups de deu equips. Cadascun dels grups té tres equips catalans que lluitaran per entrar a les fases definitives. En el grup A hi ha inscrit el Puigcerdà Pànxing júniors femení; en el B hi ha el Puigcerdà Pànxing i en el C, a més del Puigcerdà Pànxing júnior masculí, també hi ha inscrit el Berga. De la resta d'Espanya, hi ha dos equips bascos i un de Castella i Lleó, a més de la presència d'un combinat andorrà, els Walking Stones, al grup B.