Al poliesportiu José Luis Talamillo de Burgos es va celebrar el cap de setmana el Campionat d'Espanya de Seleccions 2014 en les modalitats de trampolí i doble minitramp. L'Egiba va aportar gimnastes en cadascun dels quatre equips que la selecció catalana va presentar en aquesta competició (absolut masculí i femení i sub-15 masculí i femení), amb un total de sis representants.

Mònica Zamora, Naira Rexach i Marina Chavarria, totes tres debutants amb la selecció catalana, van formar part de l'equip sub-15 femení que, amb la gimnasta Mar López del CE Vendrell, es va classificar per a les finals de doble minitramp i de trampolí i van aconseguir la medalla de plata. Robert Vilarasau formava part de l'equip sub-15 masculí, completat per David Pujalte (ASME) i Eugeni De Vroe (CET-10). Vilarasau es presentava en aquesta competició després d'un període llarg d'absència competitiva a causa d'una lesió i la seva actuació va ser molt bona. L'equip, tot i que partia amb el petit handicap de ser només tres integrants (en els equips formats per quatre gimnastes, es descarta la nota més baixa), es va classificar per a la final en la qual van tenir un error i es va escapar el podi.

Medalles absolutes

A les categories absolutes, Cristina Masfret va formar part de l'equip femení, juntament amb Claudia Prat (ASME), Claire Lizarraga (ASME) i Nerea Martín (ASME), que en trampolí es va mostrar dominador amb una superioritat molt notable, ja que Catalunya va obtenir un marge de 33 punts respecte de la selecció madrilenya que fou plata. D'altra banda, Marc Torras va tenir una actuació clau en el triomf de la selecció catalana absoluta masculina, on el van acompanyar Marc Piñol (ASME), David Vega (ASME) i David Machuca (Vendrell).

Copa d'Espanya paral·lela

Paral·lelament al campionat d'Espanya de seleccions, es va disputar la Copa d'Espanya. L'Egiba aspirava a classificar cinc gimnastes en aquesta competició, d'acord amb els participants que va tenir a les categories d'elit del campionat d'Espanya que es va celebrar el juny a Pontevedra. Per primera vegada, van ser tots cinc els que es van classificar i, a més, ho van fer en totes les modalitats en què havien competit a Pontevedra. Naira Rexach, Marina Chavarria i Mònica Zamora van competir en doble minitramp i trampolí sub-15 femení. Rexach es va quedar a les portes de les dues finals, ja que fou novena a les prèvies tant de doble minitramp com de trampolí. Les altres dues gimnastes sí que van entrar a les dues finals, i Chavarria va aconseguir, a més, la seva primera medalla individual en una cita estatal, amb la plata a trampolí.

En categoria absoluta, Cristina Masfret va classificar-se per a la final en segona posició. A la final, va arriscar una mica més en la seva rutina per rodar l'exercici que prepara per al mundial de Daytona Beach del novembre i malgrat que va executar tècnicament molt bé els tres primers moviments, en el quart va tenir un desequilibri que li va impedir acabar la rutina. Marc Torras també va accedir a la final, però finalment va quedar fora del podi ja que va tenir un error cap al final de la rutina que va suposar una penalització important. On sí que va aconseguir la medalla d'or va ser en la final de sincronisme absolut, formant parella amb Clàudia Prat (ASME). D'aquesta manera, Torras ha aconseguit tres dels quatre títols estatals que disputava aquesta temporada.