Del 3 al 5 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa del 2015, tindrà lloc una nova edició de la Volcat, la volta a Catalunya en BTT, que enguany arriba amb una filosofia de posar la bicicleta de muntanya a l'abast de tothom. Pel que fa les etapes, de les tres previstes n'hi ha dues en territori de l'Anoia.

La primera etapa transcorrerà pel Garraf i tindrà la sortida i arribada a Vilanova i la Geltrú. La Volcat es traslladarà a l'Anoia de cara al segon i tercer dia. Primer el centre d'operacions serà a la Pobla de Claramunt, en la jornada més llarga, la de dissabte. Finalment, el diumenge 5 d'abril la prova tindrà el seu focus a Igualada.

Enguany, la Volcat farà un salt qualitatiu i entra al selecte grup de curses del calendari UCI XCS S2 compartint categoria amb proves internacionals i de prestigi. Però, a banda i també com a novetat, la Volcat ofereix una opció diferent. És la de poder disputar-la en parelles i en la modalitat que rep el nom d'adventure, així com altres possibilitats, la de fer una, dues o les tres etapes de la prova. Tots els participants rebran un mallot de regal i tindran també una opció d'adquirir el culot de conjunt.