El Barça va superar com a primer del seu grup la primera fase de la Lliga de Campions sense gaire lluïment. L'equip de Luis Enrique va vèncer un París Saint-Germain que ahir, al Camp Nou, va mostrar més noms que joc i que va deixar escapar molts minuts l'oportunitat de superar un rival que ahir feia experiments. El tècnic asturià, amb la baixa del lateral Dani Alves, va sacrificar Douglas i Montoya de la convocatòria i va deixar sense entrar al camp Adriano i Alba, tot per recuperar una defensa de tres que va mostrar-se insegura i poc treballada. Els 66 minuts en què el Barça va jugar d'aquesta manera van ser un patiment constant que va pal·liar els gols de Messi i Neymar, primer, i els canvis de Laurent Blanc, després, que va despoblar un centre del camp que dominava el partit.

L'estranyesa del nou sistema de Luis Enrique va semblar afectar els seus propis jugadors, que van començar molt freds, com buscant la seva posició damunt del camp. El centre del camp blaugrana apareixia buit, amb Busquets i Iniesta en inferioritat respecte del triplet format per Motta, Verratti i Matuidi. Els primers dotze minuts van passar sense pena ni glòria, però ja es veia que Lucas Moura podia fer un estrip a Mathieu, i li va fer a la jugada del gol. El brasiler entra per la dreta, centra a Matuidi que deixa enrere i Ibrahimovic, en l'única cosa bé que va fer en tot el partit, supera sense pietat un venut Ter Stegen.

Reacció immediata

Com va passar al Parc dels Prínceps, el Barça va reaccionar amb rapidesa i va marcar en la seva primera arribada. Mascherano fa una passada llarga a Suárez, que guanya la posició a Thiago Silva, centra en semierrada i Messi aprofita la passivitat de David Luiz i Sirigu per empatar amb la dreta. El partit tornava a començar, però el Barça no oferia cap seguretat. Circulació més que lenta i mal posicionament damunt del camp van provocar que el PSG tingués dues clares ocasions. En la primera, una indecisió entre Busquets i Piqué provoca una centrada de Matuidi i una rematada fora per poc de Lucas Moura. Tot seguit, una altra aproximació de Cavani és mal finalitzada per l'uruguaià.

El Barça no atacava però va tenir dos rampells abans del descans. En el primer, el xut massa centrat de Suárez és refusat per Sirigu. El segon és gol. Ibrahimovic perd una pilota, Messi organitza el contraatac i passa a Neymar, que des de molt lluny etziba un fort tret que superar el meta italià dels francesos.

Massa patiment

Els primers 21 minuts de la segona part van seguir la mateixa tendència. El Barça no trobava el lloc al camp i el PSG va poder marcar en una ocasió claríssima en què Mathieu i Piqué no van poder parar novament Lucas. Ter Stegen va desviar la rematada de l'extrem i Bartra, sota la línia de gol, va evitar l'empat de Cavani i Matuidi. El Barça no passava del centre del camp, però un relleu ho va canviar tot. Luis Enrique va decidir donar per finalitzat l'experiment i va fer entrar Rakitic al camp en el lloc de Pedro. Defensa de quatre, amb Bartra, Piqué, Mascherano i Mathieu, i Busquets novament a lloc. L'entrada de Xavi i la sortida de Verratti i Matuidi van contribuir que els blaugrana passessin a manar i no patissin.

Els darrers minuts, a més, van ser plàcids perquè Luis Suárez va tenir el detall de fer el seu primer gol al Camp Nou. L'ex del Liverpool va rematar a porteria buida una acció de Messi, Xavi i Neymar, amb xut del brasiler i refús de Sirigu. Messi hauria pogut fer el quart dos minuts abans del final, però hauria estat excessiu. El Barça arriba als vuitens de final de la manera que volia, sent primer, tindrà la tornada a casa, però l'experiment que Luis Enrique va oferir ahir a l'afició va estar molt lluny de convèncer.