Feia falta, i la victòria necessària per afrontar el 2015 amb una dosi extra d'optimisme va arribar ahir al Congost. Pedro Martínez no va carregar contra els seus jugadors en la pèssima actuació de set dies enrere a Fuenlabrada, però segur que el discurs intern hi va ser i els seus homes van respondre amb una demostració de compromís. Del primer a l'últim, tot l'equip va donar el màxim. Álex Hernández va ser titular i va marxar aplaudit, Grimau, White i Sakic van donar la cara i el treball de jugadors menys brillants en les formes com Hasan Rizvic o Haritopoulos va ser anit també fonamental. La Bruixa té 3 victòries i el Congost creu amb més fonament que aquest equip sí que enguany pot sortir de la cua ni que sigui amb un esforç suprem.

Pedro Martínez va confiar per tal d'encetar el partit en el murcià Álex Hernández, amb els ales Ben Dewar i Roger Grimau, i de pivots Zeljko Sakic i Hasan Rizvic. Pel que fa a l'UCAM, sortien Cabezas com a base, Bamforth, Rojas, Antelo i el pivot hispano-brasiler Lima. Els del Congost van començar amb una gran activitat en defensa, deixant poques escletxes al rival; i en atac, Roger Grimau feia anar molt de corcoll al dominicà Rojas. Amb un parell de bàsquets del barceloní i un triple de Dewar, La Bruixa es va escapar amb un 7-0 tot just als dos minuts de partit. La connexió entre els dos ales del Manresa va fer pujar el 9-0, el partit no podia haver començar millor pel que fa als locals. Diego Ocampo, tècnic dels visitants, va fer entrar Kelati per Rojas però el festival Grimau (ja amb 6 punts) no s'aturava i no li va quedar altre remei que demanar un minut amb l'aclaparador 11-0 en el lluminós.

La primera cistella de l'UCAM no arribava i La Bruixa dominava els rebots, amb Rizvic contenint el poder de Lima. Fotu va entrar per Sakic i Lima va poder esmaixar el primer bàsquet per als de Múrcia, passat el minut cinc de partit. Qui agafava confiança, anotant de dos punts, va ser Álex Hernández. Es va afegir al joc Marius Grigonis i era de nou Hasan Rizvic qui s'exhibia amb un tap a Lima. A l'altra cantó de pista, Hernández feia pujar un 15-2 que mantenia amunt l'equip del Bages. L'UCAM anava entrant en calor i un triple d'Scott Wood va significar el 15-8.

Els forasters havien completat la rotació i ara els dirigia Raulzinho Neto. Haritopoulos era també al parquet i va desencallar els de Pedro Martínez amb el 17-12. Es va reincorporar Grimau després de ser uns minuts a la banqueta. Una gran acció de White, amb un triple, tancava el període inicial amb un 20-13 per als bagencs.

L'encert des de 6,75 continuava en l'arrencada del segon quart, ja que Sakic la clavava i Grimau feia que l'avantatge es consolidés amb el 25-15. El Múrcia mirava de ser més dur i Rojas li va treure a Roger Grimau la segona falta. El públic es queixava del criteri dels àrbitres, que castigaven amb tècnica Sakic i feien aflorar els mocadors en les grades. Antelo posava el 26-21 i els locals treien l'amor propi amb una assistència de Davin White que va encistellar Dimitris Haritopoulos. Els jugadors i el públic estaven per la feina però Grigonis concedia un 2+1 a Rojas (29-24). Marc Garcia va suplir el lituà i Antelo posava més pressió però Haritopoulos donava un altre respir (34-27, min 16).

Malgrat els errors en tirs lliures (cinc de fallats dels vuit llançats en aquest quart), la Bruixa encara es trobava al davant en el marcador, amb Grimau de líder (38-31). Álex Hernández brillava tot deixant un 40-34 al descans.

Voler i poder

La Bruixa va reprendre el joc amb White, Grimau, Grigonis, i amb els pivots Sakic i Rizvic. El conjunt de Pedro Martínez, després de tenir algunes vacil·lacions, mantenia el tipus amb Sakic endollat (47-36). El croat, però, havia d'asseure al cometre la tercera falta. El rigor en la defensa dels locals era part del seu èxit, així com la seva capacitat en el rebot. Grimau posava tretze punts amunt els manresans amb el 49-36. L'UCAM donava indicis de descomposició però un triple de Dewar que l'hagués pogut acabar d'enfonsar va picar el ferro. Tant se val, Lima va fer passes tot seguit i Rizvic responia amb tirs lliures a un bàsquet de Wood de 6,75 (52-39). White omplia d'optimisme el Nou Congost amb un triple que era el del 55-40 (min 27).

Pedro Martínez donava repòs a peces claus i entraven Hernández i Marc Garcia. En el que va ser un rosari de faltes i tirs lliures, els de La Bruixa van sobreviure i encara Hernández li va robar una pilota al veterà Cabezas i el Manresa tenia un màxim avantatge de setze punts (62-46). Wood posava neguit amb dos triples, però ahir era la nit del Manresa i White tancava el quart amb un bàsquet per tauler, també de tres. Amb 65-52, La Bruixa ho tenia tot de cara.

Grimau donava més marge en l'arrencada del darrer quart amb el 67-52 però també cometia la seva quarta falta. Sense ell es resistia i era Zeljko Sakic qui assumia més la responsabilitat; Marc Garcia ho provava també, encara que sense encert. A manca de cinc minuts es vencia de dotze (69-57), costava de fer punts però al darrera l'actitud era ferma. Tornava Roger Grimau per Marc Garcia i el que anotava un bàsquet clau era Rizvic, per fer el 71-59 a manca de només quatre minuts. Va ser mig partit.

El Múrcia ja no creia gens en la remuntada i una pilota robada de White va permetre pujar fins els 14 punts la diferència. Amb un triple de Dewar (76-61) quedava el matx decidit a manca de dos minuts. Un triomf, una alegria, per tancar un any molt dur al Congost.