A

mb satisfacció, Pedro Martínez va analitzar la tercera victòria de La Bruixa d'Or, assolida en un Nou Congost que va vibrar amb els manresans. L'entrenador va reconèixer que "aquesta última ha estat una setmana dura, per tot el portem al damunt i per com va ser la derrota amb el Fuenlabrada. Però l'equip ha sabut respondre, ha estat a l'alçada". Fent un resum de la situació de l'equip, l'entrenador va manifestar que "el que mai no ens pot faltar a la pista és esforç. Hi ha altres condicionants, com que facis errades, les qualitat per part dels teus o la teva manca de talent, però sempre t'has d'esforçar molt, al màxim. En el proper partit, en el de Sevilla, hem d'estar forts".

Martínez va admetre que sí hi ha pressió: "al Congost tenim molt de guanyat, amb el públic al costat, es nota. Però les errades que hi havia en els tirs lliures deixen clar que hi ha nervis, és normal. En tot cas, hi ha també ganes per tirar endavant de tots les jugadors. La valoració ha estat bona de gairebé tots els que han jugat, i aquest ha estat també un altre factor que suma". El principi del partit va ser "molt important, per la intensitat que hi ha posat l'equip, i Roger Grimau ha estat decisiu en aquest inici, ens ha ajudat. Després hem tingut un pèl de davallada però hem sabut aguantar". Pel que fa als rebots va admetre que "ha estat vital, i he de dir que els meus jugadors s'hi han fixat molt, i contra l'equip que sap prendre més rebots ofensius; i en aquesta faceta, Marius Grigonis ha estat incommensurable".

Segons el resultat del Sevilla, en el partit que avui jugarà a Vitòria, el Bàsquet Manresa podria deixar de ser cuer. Pedro Martínez no hi va donar relleu; "el que compta és el final de lliga, que té 34 jornades, el que passi abans és anecdòtic, el que compta de veritat és el lloc que ocupes al capdavall de la lliga, no abans, no compta".

El Múrcia va encaixar anit la que és la seva setzena derrota seguida en les visites al Congost, on no hi ha guanyat mai en tota la història ACB. El seu tècnic Diego Ocampo es queixava ahir que "mai no hem tingut ni la mentalitat ni la força damunt de la pista que sí que ens ha demostrat el Manresa. Tot i les festes de Nadal, el que hem de ser és professionals i donar-ho tot, no ha estat el cas. Cal destacar molt la feina del Manresa, penso que ha fet una defensa molt bona durant els 40 minuts i ha estat una de les claus de la seva victòria".