El tirador olesà Basili Garcia va aconseguir la medalla d'or en la categoria veterans d'arc compost en els campionats de Catalunya en sala, que també eren de paralímpics, que es van disputar a Torrefarrera. Garcia va liderar l'expedició del Tir Arc Olesa, que va tenir en Josep Lluís Amador, medallista en la prova absoluta de veterans i en la paralímpica, l'esportista amb més podis.

Així, en la competició absoluta, Garcia va imposar-se en la final a Santi Cuello per 144-143. En la primera fase ja s'havia situat primer amb 571 punts, màxima puntuació del campionat. L'altra figura va ser Josep Lluís Amador, que va ser el millor de la fase de classificació amb 522 punts i va obtenir un nou rècord de Catalunya en categoria paralímpica. En la prova absoluta, però, Amador no va tenir bones sensacions i va caure eliminat davant Josep Mercader, del Montjuïc. En la final de consolació, va derrotar el seu adversari i va pujar al podi. També va fer el mateix en la categoria paralímpica, en què va aconseguir la medalla d'or.

Tres podis més

De la resta de la participació olesana en van destacar tres medalles més en la categoria paralímpica. Sergio Llamas i Marta Alarcón van aconseguir la victòria i el debutant Héctor García va assolir la segona posició. En les respectives competicions absolutes, Llamas va ser onzè, amb 481 punts, per davant de Jordi Olivella. Garcia en va aconseguir 354. Alarcón, per la seva banda, va fer la seva millor marca personal amb 304 punts. De la competició sènior, el millor classificat va ser Salvador Adrián, que va sumar 520 punts i es va situar sisè de la general. La mateixa posició en la competició femenina va ser ocupada per Gemma Cases.

Un altre or

Per la seva banda, Cristina González, de Monistrol de Montserrat, va guanyar el Campionat de Catalunya en sala en la modalitat d'arc compost. La competició consistia en dues rondes de trenta fletxes a la distància de 18 metres que havia de donar pas a les eliminatòries entre els vuit millors de cadascuna d'elles. González va canviar de modalitat fa un parell de temporades i ara comença a recollir bons resultats amb aquest nou tipus d'arc. L'arquera té l'objectiu de participar en el campionat internacional de Nimes enter el 23 i el 25 de gener.