El serbi Novak Djokovic va resoldre una situació conflictiva (3-5) en el desempat del primer set però va acomiadar el seu amic Fernando Verdasco per 7 a 6 (8), 6 a 3 i 6 a 4 i va aconseguir arribar als vuitens de final de l'Obert d'Austràlia.

El partit va tenir diversos moments emotius. En un d'ells, un aficionat va demanar el matrimoni a la seva parella mentre Djokovic aplaudia des de la cadira. L'altra es va produir al final del partit després que Djokovic elogiés Verdasco i digués que "és un gran jugador" i admetés que està a Melbourne "totalment en forma" per aixecar el trofeu per cinquena vegada i quan el serbi recordés que era l'aniversari de la seva mare Dijana i comencçes a cantar l'"aniversari feliç" corejat també pels aficionats. Djokovic s'enfrontarà a vuitens de final contra el luxemburguès Gilles Muller, que va donar la sorpresa en derrotar John Isner per 7 a 6 (4), 7 a 6 (4) i 6 a 4.

Per la seva part, David Ferrer, incansable i tenaç, va vèncer en una dura batalla el francès Gilles Simon, aconsgeuint també el passi als vuitens de final per cinquè any consecutiu. Ferrer va desaprofitar quatre ocasions per tancar el partit amb el seu servei i al final va superar a Simon per 6 a 2, 7 a 5, 5 a 7 i 7 a 6 a la tercera oportunitat després de 3 hores i 37 minuts. El de Javea tindrà com a rival a vuitens el japonés Kei Nishikori, que va vèncer al nordamericà Steve Johnson per 6 a 7 6 a 1, 6 a 2 i 6 a 3. Acompanyaran Ferrer en la segona setmana de competició a Austràlia Feliciano López, Guillermo Garcia López i Garbiñe Muguruza.

Rafa Nadal s'ha d'enfrontar en els setzens de final al sudafricà Kevin Anderson en un duel en el que segons el manacorí "em posarà al meu lloc real, serà un test definitiu per saber on estic". Nadal, respecte a la facilitat en el servei d'Anderson, va dir que "cada cop es pica més fort i es pensa menys".