Sembla que la desitjada Pilota d'Or no se li ha posat bé a Cristiano Ronaldo. El portuguès, lluny de la seva millor versió des de fa setmanes, va perdre els papers ahir a Còrdova deu minuts abans del final i va propinar una puntada desmesurada a Edimar que li va costar l'expulsió. Amb el seu equip empatant, Ronaldo es va esborrar. Per sort seva, Bale va salvar els mobles per als blancs amb un gol de penal al minut 89.

El Còrdova va plantejar un partit molt intens des de l'inici, amb la defensa molt avançada i una pressió a dalt que li va donar resultat ben aviat: en el minut 1, un doble retall del portuguès Bebé a la frontal de l'àrea va acabar amb un potent xut que va impactar en les mans de Ramos. L'àrbitre ho va veure i va assenylar penal, que va transformar Ghilas. Els blancs, sense creativitat, veien com el seu rival arribava amb perill a la seva porteria en nombrosos contraatacs, mentre ells només creaven perill a pilota aturada.

Així va ser com va arribar l'empat, en el minut 26, després d'un córner que va sacar James, va pentinar Bale i Benzema va rematar al fons de la xarxa. La igualada va tranquil·litzar el Madrid, tot i que va continuar sense crear ocasions clares de perill.

Salvats pel travesser

La segona meitat va començar amb els locals més tancats en defensa, esperant per sortir al contraatac. Així va ser com Fede Cartabia i Bebé van crear dues ocasions de perill, davant d'un Madrid on només James trobava espais. El Còrdova va estar a punt de tocar el cel al minut 67, quan una mala cessió de Varane la va aprofitar Florin per superar Casillas amb una vaselina, però la pilota va impactar al travesser de la porteria blanca.

Aquest ensurt va despertar l'equip madrileny, que va fer un pas endavant per endur-se el triomf. Però les poques ocasions van acabar per trasbalsar el Madrid, però sobretot a un Ronaldo desaparegut. El portuguès va culminar el seu desastrós partit amb una patada al brasiler Edimar, que li va costar la vermella directa (i per la qual s'espera una sanció de com a màxim tres partits). Però quan semblava que el partit acabaria amb empat, un xut de falta de Bale el va desviar amb les mans Cartabia, i l'àrbitre va xiular penal, que va transformar el mateix Bale.