Aquest Barça va llançat i l'Elx en va tornar a patir les conseqüències. Luis Enrique no va repetir onze després de tres partits fent-ho, però en aquesta ocasió l'ordre dels factors no va alterar el producte. En la primera part el Barça es va veure sorprès per la rigorositat defensiva dels alacantins fins que una jugada de murri de Xavi va permetre a Piqué obrir el marcador. En la segona part els blaugrana es van treure la son de les orelles i van endossar tot una maneta de gols que els va permetre sumar la sisena victòria seguida.

El Barça va saltar al Martínez Valero d'Elx sabent que el Reial Madrid havia guanyat el Córdova i obligat a sumar els tres punts. Després de tres partits repetint onze Luis Enrique va tornar als orígens i va fer un reguitzell de canvis en totes les línies. En defensa Piqué va fer parella amb Bartra; al mig del camp Mascherano va suplir Busquets, Xavi i Rafinha van ser els tocadors escollits i en la línia atacant Suárez es va quedar a la banqueta i el seu lloc el va ocupar Pedro.

Molts canvis i poca pressió

Tants canvis no van semblar beneficiar els blaugrana. L'Elx va assentar dues línies defensives que contrarestaven una i altra vegada l'atac del Barça. Els de Luis Enrique tenien la possessió, sí, però la circulació de la pilota era lenta i això permetia a l'Elx seguir amb l'equip ordenat. Per contra les consignes de pressió que tants fruits havien donat en els últims partits es van esvair, qui saps si per tants canvis.

Una volea de Jordi Alba i una falta directa de Messi que va marxar fora per poc eren l'únic balanç ofensiu del Barça, molt endormiscat i sense ritme. L'Elx, en canvi, s'ho anava creient. Els de Fran Escribá combinaven, tenien possessions llargues i trenaven contraatacs. En un d'ells Fajr va estar a punt d'anotar l'1-0 però Bravo va rebutjar amb els peus. En la jugada següent, els mateixos protagonistes; un fort xut de falta del jugador francès va obligar Bravo a realitzar una intervenció de mèrit.

Quan el Barça estava més tocat va arribar el gol. Amb l'Elx sense situar-se en una falta a la frontal de l'àrea, Xavi molt atent, va sacar ràpidament per Piqué. El central, com si fos un davanter va baixar la pilota amb el pit i va obrir la llauna de forma magistral. Aquesta diana va frustrar l'Elx, que va oferir uns minuts de la seva versió més matussera.

A la segona part va arribar el recital del Barça. El ritme d'atac es va accelerar i les ocasions van anar arribant. L'Elx tampoc volia renunciar al partit i va apujar les línies, per això els blaugrana van poder trobar espais per muntar un gran contraatac al minut 9 que va acabar amb un clar penal de Pelegrín sobre Neymar, acció que hauria d'haver suposat la segona targeta groga pel central. És el segon penal a favor del Barça en vint jornades. Messi en aquesta ocasió no va errar i va situar el 0-2. Però encara quedava molt espectacle que oferir, i més encara quan Fajr va ser expulsat al minut 11.

Una connexió letal

El partit es va trencar per complet i la connexió Messi-Neymar es va activar. En cinc minuts de diferència el brasiler va marcar un doblet gràcies a dues assistències magistrals de Messi. Amb 4-0 al marcador encara restaven 15 minuts i gairebé semblava inevitable que la xifra augmentés. L'argentí en volia més i va ser ell l'encarregat d'arrodonir la maneta gràcies a una bona passada de Bartra. Però encara faltava un davanter per marcar. Pedro, que ahir va deixar Suárez els 90 minuts a la banqueta, va tancar la golejada amb el 0-6. El mèrit però l'havia posat Neymar, amb una galopada impressionant que va deixar sol al canari.