La 95ena Volta Catalunya comença avui amb la primera de les set etapes i amb un bon reguitzell de ciclistes favorits, entre els quals no hi serà Jaquim Purito Rodríguez, que no podrà defensar el títol per culpa d'un virus estomacal.

Sí que hi seran, en canvi Alberto Contador i Chris Froome, en el que s'espera contemplar una bonica batalla entre tots dos ciclistes. Contador i Froome ja es van veure les cares fa un mes a la Volta a Andalusia, on el britànic va guanyar per només dos segons.

El primer assalt de la Volta es viurà avui amb la primera de les set etapes, la qual començarà i acabarà a Calella i tindrà un recorregut de 185 quilòmetres.

Al llarg de les set etapes de la cursa els ciclistes hauran de superar 24 cims. L'últim, el tradicional circuit per la muntanya de Montjuïc que tancarà la prova. Dels 24, n'hi ha un de categoria especial i vuit de primera. En aquesta edició no es pujarà a Vallter 2000, i l'etapa reina serà la quarta, amb la meta a La Molina, de 188 quilòmetres i amb tres ports de primera (Alt de Bracons, Alt de Coubet, La Molina) i l'especial (Alt de la Creueta). L'endemà la cinquena etapa arrencarà des del poble cerdà d'Alp i baixarà fins a Valls després de 195 quilòmetres.