Sense oposició. El Barça no es va despentinar per aconseguir el que va ser una plàcida victòria davant un decebedor Unicaja que va ser només físicament present al Palau Blaugrana però sense ànima i amb un interès inexistent. El triomf pot ser el primer pas cap a la final del conjunt català sempre que ara no caigui en el relaxament i demà es deixi sorprendre per l'Unicaja. Els de Joan Plaza, és veritat, pitjor no ho poden fer.

El gran encert dels blaugrana en la línia de tres punts durant els tres primers quarts del partit va ser un factor determinant per assolir un marcador d'escàndol que va ser de fins a 39 punts de marge al minut 33 de joc, amb un 86-47.

Els locals no van tardar gens a agafar una diferència clara amb un efectiu Ante Tomic que no va tenir oposició sota els taulers i amb un Satoransky efectiu al llançament. La fluixa defensa andalusa, tant a dins de la zona com al perímetre, va permetre als blaugrana un 23-11 al final del primer quart.

La presència de Fran Vázquez a la pista va canviar durant minuts la cara de l'Unicaja i el marcador es va col·locar en un 27-20. Però la reacció dels malaguenys aviat va afluixar i van rebre un clar parcial de 22-9 que va deixar el partit ben vist per a sentència en arribar-se a la mitja part (49-29).

El Madrid i el Barça, els favorits per trobar-se en la final de l'ACB, es troben ara amb un 1-0 favorable en les respectives eliminatòries. Demà hi ha els segons partits: els blancs reben el València a partir de les 12 del migdia i els blaugrana tornen a ser amfitrions dels malaguenys a partir de les 12.40. Dimarts hi ha el tercer capítol a València, mentre que l'Unicaja rebrà l'equip de Xavi Pascual al Carpena dimecres. Cal veure si els grans sentenciaran per la via ràpida, o no.