Amb una destacada victòria sobre l'amfitriona França per 1 a 6, la selecció espanyola d'hoquei patins va iniciar el seu camí al Mundial. L'equip estatal, que compta amb la presència dels germans suriencs Josep i Eduard Lamas, un del Liceo i l'altra del Barça, i el capità de l'Igualada HC, Ton Baliu va resoldre amb solvència el primer compromís de la competició més prestigiosa d'aquesta modalitat esportiva, de la qual, la selecció espanyola ha guanyat les darreres cinc edicions.

En un pavelló de Roche Sur Yon ple amb 3.500 aficionats, a la primera part Espanya ja manava per un clar 0 a 3, tots els gols anotats per Marc Gual (min 4, min 15 i min 19). A la represa, Josep Lamas va fer el quart (min 21), però els francesos van retallar la diferència amb un gol de Di Benedetto (min 28); de nou Josep Lamas establia l'1 a 5 (min 30) i altre cop Marc Gual faria l'1 a 6 que seria definitiu (min 38). Aquesta tarda (17.40 h) el combinat que dirigeix Quim Paüls s'enfrontarà a una Angola que ahir va golejar Holanda per 7 a 2 en l'altra partit del grup A.

També ahir es van disputar dos enfrontaments del grup B. Argentina es va desfer de Suïssa per 7 a 1 i Moçambic va derrotar Anglaterra per 6 a 2.