En la primera jornada de la Copa d'Europa, que es celebra a l'estadi olímpic de Txeboksari, a Rússia, la selecció estatal va acabar ahir en vuitena posició amb un cert marge (124, 5 punts) respecte els combinats que ara mateix perdrien la la màxima categoria que són Suècia (102), Finlàndia (89) i Noruega (60), tenint en compte que baixen tres dels dotze equips que hi participen; és capdavanter provisional l'equip de Rússia (187).

En la primera tanda de proves hi va prendre part l'atleta de Mediona Edu Viles (CA Igualada) formant part d'un relleu 4x100 que no va poder comptar amb Ángel David Rodríguez, el plusmarquista estatal que s'havia lesionat anteriorment en els 100 llisos; en el seu lloc va debutar Adrián Olmos, completant el relleu, Sergio Ruiz i Bruno Hortelano. La seva actuació fou prou destacada tenint en compte les circumstàncies adverses, aconseguint la vuitena posició final (tercers a la seva sèrie) amb 39.40, un registre però força allunyat dels 38.46 que van aconseguir Edu Viles, Sergio Ruiz, Bruno Hortelano i Ángel David Rodríguez en el Mundial de Moscou de l'any 2013 quan van establir un nou rècord d'Espanya de la prova.

Ahir, Edu Viles va fer una bona primera posta com també Sergio Ruiz en la segona; Bruno Hortelano, en la tercera, es va haver de frenar per donar el testimoni, perdent el relleu unes 3 o 4 dècimes.

També ahir hi va participar Esther Guerrero, que té el manresà Joan Lleonart com a entrenador; Guerrero es va classificar vuitena en els 800 llisos amb 2.02.99.