El local del Catalònia va ser l'escenari del 42è Obert Ciutat de Manresa d'Escacs. Un total de 76 jugadors entre el torneig gran per a adults (de més de 15 anys) i el juvenil, van fer acte de presència en un torneig de nivell. Enguany es va jugar amb un sisena de 7 rondes i temps de 8 minuts i 2 segons.

L'escaquista Mestre Català del CE Badalona Felipe Porras i número 1 del rànquing inicial, es va imposar amb un total de 6 punts i mig. Porras va dominar clarament el torneig i tant sols va cedir unes taules. La segona posició va ser pel jugador local del Catalònia, Roland Albets, amb 6 punts i el tercer lloc se'l va endú l'escaquista i Mestre FIDE del Montcada, Raul Omar González amb 5 punts.

Joan Camacho del Sant Andreu va guanyar el tram A de 2.000 a 2.200 ELO, Marc Oliveras (Colon Sabadell) va endur-se el tram B de 1.850 a 2.000 i Héctor Pérez, que és del Catalònia, va guanyar el tram C de 1.700 a 1.850. Josep Mascaró del Santpedor va aconseguir ser el millor escaquista veterà després d'obtenir 4 punts quan va acabar la matinal escaquista. El trofeu al millor escaquista al grup sub-16 va ser pel jugador de la Joviat, Marc Escola, que va aconseguir un total de tres punts i mig.

Pel que fa al torneig juvenil, un total de 35 escaquistes van ser els que van disputar les 7 partides. En la categoria sub 14, Marc Garcia del Molins de Rei, es va imposar amb un total de 6 punts i mig, el segon lloc va ser pel jugador del Colon Sabadell, Samuel Sentis i la tercera posició pel Pau Garcia del Ripollet. En la categoria sub 12, Yeray Cejudo, que és escaquista del Navarcles, va guanyar la categoria amb un total de 5 punts, la segona posició va ser per l'Àlex Ramón i la tercera pel Lluc Estruch. En la categoria sub 10, Bernat Romero de l'Ateneu Igualadí, va ser el dominador de la categoria amb un total de 5 punts, el segon lloc va ser pel Edgar Roca i la tercera plaça per l'Adrià Gabarró. En la categoria dels petits, sub-8, Nil Garcia (Ripollet) va vèncer amb 4 punts; la segona posició va ser per la Dan Clotet i la tercera per Guillermo Gili.