David Checa va caure en la primera volta de la Bol d'Or, la cursa de 24 hores amb la qual es tanca el campionat mundial de motociclisme en l'especialitat de resistència, però no va patir cap lesió i va poder continuar pilotant.. L'equip del fruitosenc, el Yamaha GMT-94, va perdre cinc voltes respecte el Suzuki SERT, el líder del campionat (amb 23 punts més) i el seu principal rival pel títol.

L'equip de Checa tenia la segona posició de la general gairebé segura al tancament d'aquesta edició, ja que els seus perseguidors van abandonar la cursa. A les 22 hores, i quan s'havien disputat 7 de les 24 hores, Checa ocupava la 16a posició de la classificació amb la seva Yamaha R1.

El vent bufava amb molta força i els pilots de l'equip francès van redoblar els esforços per tal d'aconseguir entrar al top10 i esperar que els líders del campionat cometessin un error que els permetés guanyar el títol.