El biker santfruitosenc Guillem Muñoz va ser el guanyador ahir en la segona de les etapes de la Gaes Titan Desert by Garmin 2016, que va començar diumenge al Marroc. El corredor del Tomàs Bellès es va imposar en batre a l'esprint José Luis Carrasco, andalús pertanyent al Naviera Armas, amb un temps de 4 hores 57'05'' amb una mitjana de 26,9 km/h. Carrasco va prendre el liderat de la prova africana de BTT a Diego Tamayo, també del Tomàs Bellès Cannondale. L'etapa tenia la sortida i arribada a Ifrane, amb un total de 133 km i desnivell acumulat de 2.336 metres.

Els altres ciclistes del conjunt del Bages del Tomàs Bellès van entrar en les següents posicions: 6è Diego Tamayo (que va cedir 4'59'' respecte dels dos primers del dia), 12è José Luis Gómez, 21è Roberto Bou i 24è Javier Salamero, que va ser el primer sènior de la jornada. En dones, Mireia Barberà va entrar en l'onzena posició.

A la general, Carrasco és el líder amb 2'43'' sobre Muñoz. La resta de primers classificats són Josep Betalú (a 3'06''), el corredor txec Ondrej Fojtik (que està a 3'11''), el portuguès José Silva (a 4'19'') i, en sisè lloc, el colombià Diego Tamayo, a 4'45''. Aquest dimarts hi ha jornada de descans perquè els ciclistes són neutralitzats fins a la localitat d'Errachida, on iniciaran les quatre darreres etapes.

En les declaracions de després de vèncer, Guillem Muñoz va manifestar la seva alegria per un triomf que no esperava, ja que en principi l'estratègia de l'equip era mantenir el liderat de Tamayo: "quan ha saltat Carrasco, he hagut de sortir a intentar frenar-lo però al final ens hem quedat ell i jo sols al davant. Una victòria aquí és molt cara, és la primera que celebro i té un sabor especial. L'etapa era en alçada, has de menjar i beure molt bé per no tenir un defalliment".